Francúzsky minister vnútra nariadil evakuáciu migrantov táboriacich v Paríži

NETKY.SK • 23 Máj 2018, 11:24 • 2 min
Francúzsky minister vnútra nariadil evakuáciu migrantov táboriacich v Paríži

PARÍŽ - Francúzsky minister vnútra Gérard Collomb nariadil evakuáciu zhruba 2 300 migrantov táboriacich v Paríži. Oznámil to v stredu prostredníctvom vyhlásenia s tým, že nariadil polícii vypracovať evakuačnú operáciu, ktorá by mala zosúladiť požiadavky nového zákona o prisťahovalectve a výzvy humanitárnych organizácií, aby úrady migrantom poskytli prístrešie.

slovakia

left justify in out

Politik zároveň skritizoval predstaviteľov mesta za to, že ich odmietajú evakuovať a vyzval tiež na vytvorenie dlhodobého plánu pre migrantov prichádzajúcich do metropoly Francúzska.

V uplynulých týždňoch sa pozdĺž kanálov vo východnom a severovýchodnom Paríži rozrástli nové stanové tábory, ktoré vyvolali obavy o verejnú bezpečnosť a hygienu. Dvaja migranti sa tento mesiac utopili, píše agentúra AP. Starostka Paríža Anne Hidalgo sa pri riešení tohto problému obrátila so žiadosťou o pomoc na vládu.

V Paríži od roku 2015 z migrantských táborov evakuovali zhruba 28-tisíc ľudí.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies