Francúzsky futbalista Anelka s okamžitou platnosťou opúšťa WBA

NETKY.SK • 14 Marec 2014, 20:29 • 2 min
Francúzsky futbalista Anelka s okamžitou platnosťou opúšťa WBA

WEST BROMWICH - Francúzsky futbalista Nicolas Anelka ukončil svoje pôsobenie v anglickom klube West Bromwich Albion.

slovakia

left justify in out

Tridsaťpäťročný útočník si v súčastnosti odpykáva päťzápasový trest od vedenia anglickej Futbalovej asociácie (FA). Dôvodom suspendácie bolo antisemitské gesto "quenelle", ktorým sa Anelka prezentoval po strelení gólu v stretnutí proti West Hamu 28. decembra 2013.
      

"Vedenie klubu mi predostrelo podmienky, za akých sa môžem vrátiť späť do tímu. Ja s nimi však nesúhlasím a preto som sa rozhodol, že s okamžitou platnosťou ukončujem kontrakt s WBA," uviedol Anelka vo svojom profile na sociálnej sieti Twitter.
      

"Quenelle" je považovaný za obrátený nacistický pozdrav. Anelka od začiatku kauzy tvrdil, že nie je antisemita a gesto predviedol len ako podporu svojmu priateľovi, francúzskemu komikovi Dieudonnému. FA však bola iného názoru a okrem suspendácie na päť duelov naparila majstrov Európy z roku 2000 aj pokutu 97.520 eur.
      

Anelka stihol za WBA odohrať v aktuálnej sezóne 11 duelov, v ktorých strelil dva góly.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies