Francúzsky expremiér Raffarin odchádza z politiky, zakladá novú organizáciu

NETKY.SK • 27 Jún 2017, 14:23 • 2 min
Francúzsky expremiér Raffarin odchádza z politiky, zakladá novú organizáciu

BRUSEL - Bývalý francúzsky premiér Jean-Pierre Raffarin dnes oznámil, že odchádza z politického života a plánuje založiť medzinárodnú mimovládnu organizáciu, ktorej cieľom je varovať svet pred nebezpečenstvom vojny.

slovakia

left justify in out

Raffarin (69) spresnil, že sa vzdáva mandátu v Senáte, ktorý mohol vykonávať ešte tri roky, pretože nastal "ten správny čas" a pretože sa k moci v krajine dostala mladšia generácia politikov, čo je podľa neho "dobrá vec".

 

Bývalý premiér (2002–2005) z éry prezidenta Jacqua Chiraca ďalej uviedol, že zakladá medzinárodnú mimovládnu organizáciu s názvom Lídri za mier (Leaders for Peace), ktorá chce upozorňovať svet na riziká vojny, "ktorá nás ohrozuje".

 

Raffarin bol v radoch Republikánov (LR) známy ako jeden z najvýznamnejších zástancov ústretovej politiky voči novému prezidentovi Emmanuelovi Macronovi a jeho centristickému hnutiu Republika v pohybe (LREM).

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies