Trest pre ľudí bez rúšok: Museli kopať hroby obetiam koronavírusu

NETKY.SK • 17 September 2020, 09:24 • 2 min
Trest pre ľudí bez rúšok: Museli kopať hroby obetiam koronavírusu

Na pomerne neobvyklý a drsný trest pre odporcov rúšok prišli v Indonézii. Miestne úrady nariadili ôsmim ľuďom, ktorí porušili nariadenie o zakrývaní nosa a úst, kopať hroby obetiam ochorení Covid-19. Informoval o tom server The Jakarta Post.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

V provincii Východná Jáva exemplárne potrestali niekoľko hriešnikov, ktorí cez nariadené opatrenia proti koronavírusu nemali nasadené rúško. Boli im nariadené manuálne práce na cintoríne.

 

"V súčasnej dobe sú k dispozícii iba traja hrobári, takže som si povedal, že by som mohol týchto ľudí dať s nimi do práce," komentoval to miestny politik Suyono.

 

"Dúfajme, že to bude mať odstrašujúci účinok proti porušovaniu nariadenia," dodal.

 

 

Žiadny z potrestaných nebol nútený so samotnými mŕtvolami manipulovať. Na obmedzenie rizika šírenia ochorenia je manipulácia s telami povolená iba miestnym zdravotníckym pracovníkom, ktorí nosia celotelové ochranné pomôcky.

 

Podľa najnovších údajov Indonézia zaznamenala už viac ako 229-tisíc prípadov nákazy koronavírusom. Denný nárast nakazených bol v utorok 15. septembra 3 507 prípadov. Celkovo v súvislosti s Covidom-19 v Indonézii zomrelo 9 100 ľudí.

 

Ako je to na Slovensku?

Tam, kde sa Covid-semafor zmenil na červenú v súvislosti s pribúdajúcim počtom infikovaných, by mohla v kontrolách nosenia rúšok vypomôcť aj mestská polícia.

 

Podľa ministra zdravotníctva Mareka Krajčího je nielen povinné, ale aj veľmi dôležité nosiť rúško v interiéroch, ale aj na hromadných podujatiach v exteriéroch.

 

V prípade, že policajti na miestach, kde sú rúška povinné natrafia na niekoho, kto ho nebude mať a ani po upozornení si ho nedá, na mieste ho môžu pokutovať až do výšky 1 000 eur a v správnom konaní až do 1 659 eur.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies