Francúzsko vyzvalo všetky strany v Gaze na zdržanlivosť

NETKY.SK • 8 Júl 2014, 14:59 • 2 min
Francúzsko vyzvalo všetky strany v Gaze na zdržanlivosť

PARÍŽ - Francúzske ministerstvo zahraničných vecí dnes v reakcii na násilnosti medzi izraelskými vojakmi a Palestínčanmi v pásme Gazy vyzvalo všetky strany, aby preukázali zdržanlivosť. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

"Znovu potvrdzujeme odmietnutie akejkoľvek formy násilia a vyzývame všetky strany, aby ukázali zdržanlivosť," povedal hovorca francúzskeho ministerstva Romain Nadal na pravidelnom brífingu.
     

Izraelské letecké sily bombardovali počas noci približne 50 cieľov v Gaze, uviedol armádny hovorca Peter Lerner. Varoval, že Izrael postupne zvýši "kvantitu a kvalitu" cieľov útokov. V prípade potreby tiež rozšíri operáciu o pozemnú ofenzívu. V rámci toho už povolávajú ďalších záložníkov.
     

"Táto misia bude pokračovať tak dlho, ako to bude potrebné," dodal Lerner s tým, že "neočakávam, že bude krátka".
     

Na Izrael v posledných týždňoch odpálili z Gazy takmer 300 rakiet a mínometných striel, z nich 80 len tento pondelok, vyplýva z údajov izraelskej armády. Izrael ešte pred ofenzívou reagoval desiatkami leteckých útokov, v pondelok pri nich zahynulo osem palestínskych militantov. Izrael signalizoval, že širšiu ofenzívu nespustí, ak Hamas zastaví odpaľovanie rakiet.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies