Francúzsko loďou evakuovalo zo Sudánu 400 ľudí z vyše 50 krajín

NETKY.SK • 27 Apríl 2023, 11:30 • 2 min
Francúzsko loďou evakuovalo zo Sudánu 400 ľudí z vyše 50 krajín

PARÍŽ - Francúzsko loďou evakuovalo z ťažkými bojmi zmietaného Sudánu dovedna 398 ľudí.

slovakia

left justify in out

Medzi evakuovanými sa okrem piatich francúzskych občanov nachádzali aj Nemci i občania z ďalších 50 krajín, oznámilo vo štvrtok francúzske ministerstvo zahraničných vecí v Paríži. Fregata francúzskeho námorníctva prepravila evakuovaných ľudí z prístavného mesta Port Sudan (Búr Súdán) ležiaceho na pobreží Červeného mora do saudskoarabskej Džiddy.

 

Od vypuknutia bojov Sudáne v polovici apríla evakuovala francúzska armáda z krajiny celkovo už 936 osôb, z toho 214 Francúzov. Boje si podľa sudánskeho ministerstva zdravotníctva vyžiadali životy najmenej 512 ľudí. Zranených bolo viac ako 4000 osôb. Niektoré štvrte v oblasti Chartúmu sa zmenili na ruiny, konštatuje vo svojej správe agentúra AFP s tým, že boje viedli aj k akútnemu nedostatku vody, potravín, liekov a pohonných látok. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies