Ako predseda vlády budem podporovať nulovú vojenskú pomoc Ukrajine, povedal Fico

NETKY.SK • 26 Október 2023, 13:15 • 2 min
Ako predseda vlády budem podporovať nulovú vojenskú pomoc Ukrajine, povedal Fico

Slovensko bude podporovať Ukrajinu a bude jej poskytovať všestrannú pomoc. Vyplýva to zo stanoviska SR k samitu EÚ, ktoré vo štvrtok schválil parlamentný výbor pre európske záležitosti.

slovakia

left justify in out

Na samite EÚ v Bruseli, ktorý sa uskutoční vo štvrtok a piatok , ho bude tlmočiť premiér Robert Fico .

Všestranná pomoc podľa premiéra nezahŕňa dodávky zbraní. „Ako predseda vlády budem podporovať nulovú vojenskú pomoc Ukrajine,“ skonštatoval. Vládny kabinet je podľa neho pripravený poskytovať humanitárnu pomoc.

„Postoj mojej vlády je, že okamžité zastavenie vojenských operácií je to najlepšie riešenie, ktoré pre Ukrajinu máme. Európska únia by sa mala premeniť z dodávateľa zbraní na mierotvorcu,“ povedal Fico. Podľa neho by bolo lepšie, aby Ukrajina a Rusko ďalších desať rokov rokovali, ako by sa mali zabíjať.

 

Premiér Robert  Fico bude tiež tlmočiť podporu mierového plánu Ukrajiny, ale aj odsúdenie teroristických útokov hnutia Hamas proti Izraelu a jeho civilnému obyvateľstvu.

 

Predseda čerstvo vymenovanej vlády Robert Fico  zdôraznil, že nebude hlasovať za žiadne sankcie proti Rusku, pokiaľ nebudú na stole analýzy dopadov na Slovensko.

 

Mimo oficiálnych rokovaní dôjde vo štvrtok popoludní aj k sérii individuálnych a separátnych stretnutí niektorých lídrov EÚ so srbským prezidentom Aleksandron Vučičom a kosovským premiérom Albinom Kurtim, v rámci snáh o zmiernenie napätia medzi Belehradom a Prištinou.
Piatková časť rokovaní bude venovaná hospodárstvu a konkurencieschopnosti s cieľom hľadať vhodné opatrenia na zabezpečenie dlhodobej prosperity za situácie, keď iní medzinárodní aktéri výrazne dotujú svoj priemysel a spoločnosti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Vinceová
Zdroj: európske.noviny.sk , Foto: FB
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies