Nedoručený list spôsobil tragický koniec ich vzťahu

NETKY.SK • 11 Február 2020, 06:47 • 2 min
Nedoručený list spôsobil tragický koniec ich vzťahu

„Moja drahá Christina, ako iste vieš, toto nie je moja silná stránka, ale v tejto chvíli moje srdce trpí, a to ma poháňa. To, ako som sa k Tebe včera správal, je neospravedlniteľné, vedz však, že to spôsobil šok a vôbec to nesúvisí s mojimi citmi k Tebe. Posledné mesiace patrili k najkrajším v mojom živote."

slovakia

left justify in out

Na ľúbostnom liste je niečo očarujúce. Nevynahradí ho ani vhodne sformulovaná textová správa, ani vopred premyslený mail, hoc by v ňom pisateľ opísal lásku tým najúchvatnejším spôsobom.


Ľúbostná korešpondencia je výnimočná - to doručenie obálky, otvorenie a následné šušťanie papiera, dychtivé behanie očami po riadkoch a vstrebávanie slov do takej miery, až si ich pamäť uchová do zásoby spomienok. Ľúbostný list nezničí technická porucha, bude tam dovtedy, kým sa príjemca sám nerozhodne, že je čas nechať ho zmiznúť. Nie je možné napísať ho zle, pretože tu obsah prevažuje nad formou.

 

img

 

Nie vždy sa ale adresát môže spoľahnúť, že sa k nemu obálka priblíži. Bolo by to v poriadku a zabudlo by sa, keby nebola reč o liste, ktorý mal moc zmeniť niečiu budúcnosť. A dvaja, ktorí si mali sľúbiť večnosť, sa vďaka tomu odsúdia na život v útrapách.

 

Kathryn Hughes - List
Britská autorka, ktorá má za sebou kariéru novinárky a historičky, rozohrala tragický príbeh o stratách, ktoré sa nedajú viac odčiniť.


Tina pracuje v charitatívnej organizácii a robí to naozaj rada. Dala by čokoľvek za to, aby sa vyhla manželovi-tyranovi. Uprostred vecí, ktoré zákazníci prinášajú, nájde aj akési staré sako. Prezrieť ho musí, taká je už raz povinnosť. Veď čo ak by si v ňom predošlý majiteľ nechal niečo naozaj dôležité, bez čoho by si potom len ťažko poradil?


Vo vrecku, na vlastné prekvapenie, nahmatá obálku a v nej list. Je jasné, že nikdy odoslaný nebol, a keď sa doň Tina začíta, zlomí jej to srdce na kúsky. Rozhodne sa, že sa stoj čo stoj dozvie, aký osud postihol nešťastnú dvojicu.

 

img


Pred jej očami sa rozprestiera niekdajšie tajomstvo a láska, ktorá trvala za čias druhej svetovej vojny. Uprostred diania je mladá žena, dcéra vplyvného lekára, ktorá poslušne plní, čo jej kto prikáže. Vymkne sa spod nadvlády rodičov a tá voľba ju raz navždy zmení. Mala to byť len nevinná zábava, trochu veselá tancovačka a niečo málo líčidiel. Kto mohol tušiť, že v zástupe baviacich sa mládencov bude aj niekto, koho jej bolo predurčené ľúbiť, to by nepredpokladal nik, ani ten najväčší romantik. Dostaví sa tajné schádzanie sa, veľa citu a jedno nedorozumenie, ktoré bude mať fatálne následky. Dá sa prežiť život čakaním na odpoveď? A koľko nespravodlivosti je človek schopný uniesť?


List je román, ktorého zápletka by mala i nemala postretnúť každého - je nádherný, ale aj plný utrpenia. Asi ako život sám.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michaela Mihokova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies