AKTUALIZÁCIA: LOH 2020: Andrej Csemez postúpil v boxe už do osemfinále! Danka Barteková pod piatimi kruhmi končí

NETKY.SK • 26 Júl 2021, 07:15 • 2 min
AKTUALIZÁCIA: LOH 2020: Andrej Csemez postúpil v boxe už do osemfinále! Danka Barteková pod piatimi kruhmi končí

TOKIO - Slovenská reprezentantka v športovej streľbe Danka Barteková nepostúpila do finále skeetu žien na olympijských hrách v Tokiu. Andrej "Bandi" Csemez potvrdil rolu favorita a už o tri dni bude bojovať o medaily.

slovakia

left justify in out

AKTUALIZÁCIA (26.7. o 10:12)

"Vedel som, že vyhrám, ale bol to ťažký zápas. Na úvod turnaja som sa však dobre rozboxoval a v druhom zápase to bude lepšie. Tlak z toho, že je to olympiáda, som necítil. Boxoval som, ako keby som bol doma alebo na ktoromkoľvek inom turnaji," uviedol Andrej Csemez do kamier RTVS.

 

 

Jeho tréner Tomi "Kid" Kovács doplnil: "V prvom kole to Andrej zvládol takticky veľmi dobre. V druhom kole už súper zabojoval a išlo sa aj do výmen. Bola to už väčšia bitka, ale mali sme viac presných zásahov. Už po druhom kole sme vedeli, že máme vyhraté, ale bolo to treba doboxovať."

 

Pôvodný článok

Andrej Csemez potvrdil rolu favorita proti Aaronovi Solomonovi Princeovi z Trinidadu a Tobaga v 1. kole kategórie do 75 kg  a zdolal ho 4:0 na body. Z piatich rozhodcov sa štyria vo svojich výrokoch priklonili na stranu 23-ročného zverenca Tomiho Kida Kovácsa v K.O. Box Club Galanta, v jednom prípade to bolo po troch kolách nerozhodne.

 

 

Debutant na OH Andrej Csemez už pozná aj súpera v osemfinále. Bude ním Armén Arman Darchinjan, boxovať   budú vo štvrtok 29. júla.

Dosiaľ najväčším úspechom "Bandiho" je tretie miesto z Európskych hier 2019 v bieloruskom Minsku. Tretí skončil aj na olympijskej kvalifikácii v Paríži, kde si vybojoval postup na svoju prvú olympiádu do Tokia.

 

 

Stal sa prvým slovenským boxerom v súťaži pod piatimi kruhmi od roku 1996. Vtedy v americkej Atlante Slovensko reprezentovali Gabriel Križan a Peter Baláž.

 

Streľba v skeete

Na postup do šesťčlenného finále bolo potrebné dosiahnuť minimálne 120 terčov. Slovenskej olympioničke na to chýbali 2 zásahy. Víťazkou kvalifikácie sa stala Číňanka Wej Meng, ktorá v piatich sériách minula len jeden terč. Výkon 124 terčov znamená vyrovnanie kvalifikačného svetového rekordu a zároveň kvalifikačné olympijské maximum.

 

img


Do finále postúpili aj Talianka Diana Bacosiová, Američanka Amber Englishová, Thajčanka Isarapa Imprasertsuková, Nemka Nadine Messerschmidtová a Natalia Vinogradovová reprezentujúca Ruský olympijský výbor. Finále príde na rad od 7.50 h SELČ.

 

Kvalifikácia 
Bronzová medailistka z OH 2012 v Londýne odštartovala svoju štvrtú olympijskú účasť veľmi dobre, keď v prvej položke netrafila iba raz. V druhej však pridala ďalšie tri neúspešné pokusy a klesla na 17. miesto. Na tretiu položku sa však maximálne skoncentrovala a stopercentným nástrelom sa vrátila do najlepšej desiatky na 9. miesto.

 

img

 

Druhý deň kvalifikácie začala skúsená Slovenka jedným nepresným výstrelom a pred poslednou položkou potrebovala stopercentný zásah, aby si uchovala šancu na finále. Napokon sa dvakrát pomýlila a klesla na 13. miesto. 

V skeete žien na OH 2020 súťažilo 28 strelkýň, pre nákazu koronavírusom chýbala britská favoritka Amber Hillová.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies