Francúzsko - Bielorusko 2:1 pp v B-skupine -Huet:"Nie som hrdina

NETKY.SK • 4 Máj 2011, 08:11 • 2 min
Francúzsko - Bielorusko 2:1 pp v B-skupine -Huet:"Nie som hrdina

Francúzsko - Bielorusko 2:1 pp v B-skupine -Huet:"Nie som hrdina

slovakia

left justify in out

img

Hokejisti Francúzska zdolali v druhom utorňajšom zápase B-skupiny MS v Košiciach Bielorusko 2:1 po predĺžení a vybojovali si tak posledné postupové miesto do osemfinále. O víťazstve Francúzov rozhodol v prvej minúte predĺženia obranca Hecquefeuille.
      Francúzi si do osemfinálovej fázy prenesú jeden bod za prehru v predĺžení so Švajčiarskom, naopak Bielorusi po siedmich rokoch opäť absolvujú záchranárske práce. Skupinu vyhrala Kanada pred Švajčiarskom, ktoré zdolala 5:4 po predĺžení.

      B-skupina, 3. kolo:
      Francúzsko - Bielorusko 2:1 pp (1:0, 0:0, 0:1 - 1:0)
      Góly: 13. Treille (Hecquefeuille, Meunier), 61. Hecquefeuille (Da Costa, Treille) - 56. Demagin (Goroško, Michaľov). Rozhodcovia: Partanen, Ronn (obaja Fín.) - Hribar (Slov.), Schulz (Nem.), vylúčení: 4:4 na 2 min., presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 3968 divákov.

      Francúzsko: Huet - Besch, Auvitu, Hecquefeuille, Bachet, Moisand, Roussel, Janil - Treille, Meunier, Bellemare - Tardif, S. da Costa, F. da Costa - Desrosiers, Gras, Henderson - Fleury, Arrossamena, Raux - Romand
      Bielorusko: Mezin - Kolosov, Denisov, Korobov, Kosťučenok, Stasenko, Riadinskij, Goroško - Kulakov, Stas, Kosticyn - Ugarov, Grabovskij, Meleško - Demagin, Kitarov, Stepanov - Kovyršin, Michaľov, Pavlovič - Drozd

      Oba tímy vstúpili do zápasu so zabezpečenými obranami, o čosi aktívnejší smerom dopredu boli Francúzi. Ako prví sa však mohli radovať Bielorusi, konkrétne obranca Korobov v 7. minúte, no v presilovke miesto skórovania do odkrytej brány iba prihral puk gólmanovi Huetovi. Francúzi potrestali nevyužitie súperovej tutovky o päť minút neskôr, keď skóre stretnutia otvoril v samom závere početnej výhody Treille, ktorý tečoval nahodený puk od modrej čiary za Mezinov chrbát - 1:0. Druhé dejstvo prinieslo nepríliš vábny hokej s minimom šancí na oboch stranách. Jediný zaujímavý moment prišiel v 31. minúte, keď sa Bielorus Meleško dostal k strele z medzikružia a Huet predviedol pred bezmála 4000 divákmi efektný semafor.
      V polovici záverečnej tretiny mohol vyrovnať Stas, no nariadené trestné strieľanie Huet zneškodnil. V 54. minúte sa rútil na francúzskeho brankára aj Demagin, no aj on svoju šancu zahodil. Rovnaký hráč si všetko vynahradil v 56. minúte, keď z otočky prestrelil Hueta - 1:1. Demagin bol aj naďalej pri chuti a tri minúty pred záverečnou sirénou mohol strhnúť vedenie na stranu svojho tímu, ale v ideálnej pozícii trafil Huetovu masku. Už po 46 sekundách predĺženia našiel Stephane Da Costa pred bránou úplne voľného Hecquefeuillea a ten poslal Francúzov do osemfinále - 2:1.

      Cristobal Huet, brankár Francúzska: "Myslím si, že najmä v prvej tretine sme hrali veľmi dobre, súperovi sme robili problémy. Vedeli sme, že Bielorusi sú kvalitný tím a treťom dejstve ukázali svoju silu. Naďalej sme však išli za svojim cieľom a v predĺžení sa na nás usmialo šťastie. Určite sa necítim ako hrdina, lebo nájazd som síce chytil, ale potom mi Demagin aj tak strelil gól. Pochvalu si zaslúžia všetci hráči, vrátane tých bieloruských."
      Stephane Da Costa, útočník Francúzska: "Veľmi sa tešíme, že nemusíme hrať o záchranu. Naposledy sme sa týmto bojom vyhli pred troma rokmi v Berne a teraz sa nám to podarilo znova. Máme za sebou dobrý zápas, hrali sme pozorne v obrane a navyše nás v dôležitých momentoch podržal brankár. Je to víťazstvo celého tímu"
      Andrej Mezin, brankár Bieloruska: "Nezačali sme dobre, postupne sme však stupňovali náš výkon. Nepremenili sme veľké množstvo príležitostí a jedna chyba v predĺžení nás stála výsledok. Sme sklamaní, no musíme sa vzchopiť, lebo nikto z nás nechce opustiť elitnú kategóriu. Bude však náročné bojovať s tímami v rovnakej situácii, v akej sme my."

            Konečná tabuľka B-skupiny po 3. kole (mužstvá nad čiarou postúpili do osemfinálovej fázy):
      1. Kanada          3    2  1  0  0  17:5   8
      2. Švajčiarsko     3    1  1  1  0   8:5   6
      3. Francúzsko      3    0  1  1  1   3:11  3
      
      4. Bielorusko      3    0  0  1  2   3:10  0
      /v stĺpcoch sú zápasy, víťazstvá v riadnom čase, víťazstvá v nadstavbe, prehry v nadstavbe, prehry v riadnom čase, skóre a body/

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies