Nová ruská jadrová ponorka sa presunie na stálu základňu na Kamčatke

NETKY.SK • 24 Máj 2023, 10:30 • 2 min
Nová ruská jadrová ponorka sa presunie na stálu základňu na Kamčatke

MOSKVA - Nová ruská strategická jadrová ponorka Generalissimus Suvorov sa v auguste presunie na svoju stálu základňu na polostrove Kamčatka.

slovakia

left justify in out

Nová ruská strategická jadrová ponorka Generalissimus Suvorov, vybavená medzikontinentálnymi balistickými raketami, sa v auguste presunie na svoju stálu základňu na polostrove Kamčatka, informovala v stredu agentúra Reuters s odvolaním sa na ruskú tlačovú agentúru TASS.

 

Ponorka, ktorú zaradili do ruského námorníctva koncom roka 2022, je vybavená 16 balistickými raketami typu Bulava, z ktorých každá je schopná niesť viac než jednu jadrovú hlavicu. "Ponorka Generalissimus Suvorov bude v auguste presunutá zo Severnej flotily do Tichomorskej flotily," uviedla agentúra TASS s odvolaním sa na nemenovaný zdroj blízky ruskému rezortu obrany. Ponorka má za cieľ posilniť ruskú tichomorskú flotilu jadrových ponoriek na námornej základni Rybačij na polostrove Kamčatka na ruskom Ďalekom východe, spresňuje Reuters.

 

Generalissimus Suvorov je šiestym plavidlom menších a nenápadnejších ponoriek triedy Borej, ktoré nahradia predchádzajúcu generáciu ponoriek s balistickými raketami, uviedli ruské médiá.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies