Po odchode Lamparda získalo Derby County ďalšie zvučné meno anglického futbalu

NETKY.SK • 6 August 2019, 16:14 • 2 min
Po odchode Lamparda získalo Derby County ďalšie zvučné meno anglického futbalu

DERBY - Bývalý anglický reprezentant, ktorý najlepšie roky svojej kariéry prežil v drese Manchestru United, bude od januára pôsobiť na lavičke Derby County.

slovakia

left justify in out

Skvelý útočník "Albionu" si okrem Manchestru zahral aj za Everton. Dokonca si vyskúšal aj americkú Major League Soccer v drese DC United. Wayne Rooney sa dohodol s druholigovým Derby County na podpise zmluvy do roku 2021.

 

img

 

Tridsaťtriročný Rooney bude pôsobiť ako hrajúci tréner. "Wayne Rooney je mimoriadny futbalista a už sa teším na jeho príchod. Nášmu tímu rozhodne má čo ponúknuť, na ihrisku i mimo neho," uviedol na oficiálnom webe Derby County hlavný kouč Phillip Cocu.

 

 

Počas kariéry odohral viac ako 700 zápasov a dal 300 gólov. Je najlepší strelec v histórii anglickej reprezentácie (53). Vlani v lete zamieril z Premier League do zámoria. "Teším sa na stretnutie s Phillipom Cocuom, novými spoluhráčmi i fanúšikmi. Som rád, že dostanem príležitosť v Derby aj pri mojich trénerských začiatkoch," povedal Rooney.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies