Francúzski vyšetrovatelia prehľadali sídlo Google, kontrolujú platenie daní

NETKY.SK • 24 Máj 2016, 14:57 • 2 min
Francúzski vyšetrovatelia prehľadali sídlo Google, kontrolujú platenie daní

PARÍŽ - Francúzski vyšetrovatelia prehľadali kancelárie amerického internetového giganta Google v Paríži pre podozrenie z daňového podvodu. Proces vyšetrovania tejto kauzy sa začal na základe žaloby francúzskej finančnej správy ešte v júni 2015, informovala dnes tamojšia finančná prokuratúra.

slovakia

left justify in out

Na prehliadke sa podľa dostupných údajov spolupodieľali finanční vyšetrovatelia polície a 25 expertov na informatiku. Ide o to objasniť, či sa spoločnosť Google Ireland Ltd. s pobočkou vo Francúzsku previnila voči francúzskym daňovým predpisom, a to tak, že časť svojich aktivít vo Francúzsku nedeklarovala tamojším úradom, vyplýva z informácií rakúskeho verejnoprávneho rozhlasu ORF.

 

Google vo vyhlásení uviedol, že sa vo všetkých krajinách, v ktorých pôsobí, riadi tamojšími daňovými zákonmi. Francúzske úrady môžu rátať s plnou spoluprácou a podporou zo strany firmy pri zodpovedaní ich otázok, ubezpečil.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies