Francúzske daňové úrady získajú viac peňazí od majiteľov neprihlásených bazénov

NETKY.SK • 13 Jún 2023, 16:00 • 2 min
Francúzske daňové úrady získajú viac peňazí od majiteľov neprihlásených bazénov

Paríž - Francúzske daňové úrady vypátrali pomocou analýzy satelitných snímok viac ako 120.000 neprihlásených bazénov. Ich majitelia majú teraz úradom doplatiť za ne daň z nehnuteľnosti a nahlásiť ich presné parametre.

slovakia

left justify in out

Písomne oslovení majitelia novoobjavených bazénov majú lehotu 30 dní, aby ohlásili svoj bazén prostredníctvom služby Bien immobiliers na webovej stránke impots.gouv.fr. Podľa odhadu generálneho riaditeľstva pre verejné financie to prinesie dodatočný príjem 40 až 50 miliónov eur do rozpočtu miestnych samospráv. V krajine podľa odhadov existuje najviac súkromných bazénov v rámci Európy. Bazén vo Francúzsku podlieha dani z nehnuteľnosti, ak ide o trvalú stavbu a je väčší ako 10 štvorcových metrov. Daň je splatná spätne štyri roky. Podľa odhadov by majitelia neprihlásených bazénov na jeseň mali zaplatiť v priemere 375 eur za bazén. Počas testovania novej technológie na jeseň 2021 v deviatich departementoch sa podarilo odhaliť vyše 20.000 nenahlásených bazénov. Samosprávy tak mohli na jeseň 2022 od ich majiteľov inkasovať ako daň z nehnuteľnosti 10 miliónov eur navyše. Francúzsko na vývoji softvéru na analýzu leteckých snímok spolupracovalo so spoločnosťou Capgemini a získané údaje porovnalo s údajmi z katastra. Uľahčila sa tak práca daňových inšpektorov. TASR o tom informuje podľa správy agentúry DPA a denníka Le Parisien.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Peter Vince
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies