Desiatky krajín žiadajú zasadnutie Rady OSN pre ľudské práva o Ukrajine

NETKY.SK • 9 Máj 2022, 17:40 • 2 min
Desiatky krajín žiadajú zasadnutie Rady OSN pre ľudské práva o Ukrajine

ŽENEVA – Desiatky krajín v pondelok požiadali o mimoriadne zasadnutie Rady OSN pre ľudské práva (UNHRC), ktorého témou majú byť údajné porušenia ľudských práv zo strany Ruska počas konfliktu na Ukrajine. Oznámila to ukrajinská veľvyslankyňa pri OSN v Ženeve Jevhenija Filipenková. TASR informácie prevzala z agentúr AFP a Reuters.

slovakia

left justify in out

„Dnes sme požiadali o špeciálne zasadnutie UNHRC s cieľom posúdiť zhoršujúcu sa situáciu v oblasti ľudských práv na Ukrajine,“ uviedla Filipenková na Twitteri. Súčasná situácia si podľa jej slov vyžaduje okamžitú pozornosť tejto rady. Pripomenula nedávne správy o vojnových zločinoch a prípadoch porušovania ľudských práv v meste Buča a ďalších oslobodených oblastiach, ako aj správy o množstvách obetí z mesta Mariupoľ na juhu Ukrajiny.

 

 

Hovorca UNHRC Rolando Gómez pre Reuters povedal, že toto zasadnutie by sa malo konať vo štvrtok. Hovorca ruskej misie pri tejto organizácii na žiadosť o vyjadrenie bezprostredne nereagoval. Medzi najmenej 55 krajinami, ktoré sa pod žiadosť podpísali, sú i Británia, Nemecko, Turecko a USA, píše Reuters.

 

Možno vás zaujme: Slovensko potrebuje silnú občiansku spoločnosť, uviedol Korčok

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies