Francúzi chcú obmedziť konzumáciu alkoholu v dejiskách ME

NETKY.SK • 13 Jún 2016, 07:59 • 2 min
Francúzi chcú obmedziť konzumáciu alkoholu v dejiskách ME

PARÍŽ - Francúzska vláda chce prijať opatrenia na obmedzenie predaja a konzumácie alkoholu v hostiteľských mestách futbalových majstrovstiev Európy.

slovakia

left justify in out

Francúzi týmto krokom reagujú na tri dni trvajúce strety opitých "fanúšikov" výberov Ruska a Anglicka v uliciach prístavného mesta Marseille. Francúzsky minister vnútra Bernard Cazeneuve v nedeľu vyzval komunálnych politikov, aby "prijali všetky opatrenia, ktoré by obmedzili predaj či konzumáciu alkoholických nápojov v predvečer i v deň zápasov jednotlivých v ich mestách. Obmedzenie by sa malo týkať aj dní, kedy sú otvorené zóny pre fanúšikov v určených oblastiach."

 

Ministerstvo spravodlivosti tvrdí, že detaily zákazov sú v rukách komunálnych politikov. Tieto obmedzenia by mohli platiť na verejných miestach, baroch a obchodoch v blízkosti štadiónov. V meste Lens na severe Francúzska už zakázali predaj tvrdého alkoholu a obmedzil predaj alkoholických nápojov s nižším obsahom alkoholu.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies