FOTO + VIDEO Deti majú čisté duše: Toto dievčatko urobilo krásnu vec

NETKY.SK • 7 December 2017, 15:00 • 2 min
FOTO + VIDEO Deti majú čisté duše: Toto dievčatko urobilo krásnu vec

5-ročné dievčatko s veľkým srdcom urobilo dobrý skutok a získalo si celý svet.

slovakia

left justify in out

Sunshine Oelfke je malé dievčatko, ktoré žije v Michigane. Jej veľkým snom je mať vlastný snežný skúter, preto si na neho už teraz šetrí. Do svojho prasiatka si odkladala všetky peniaze, ktoré dostala, aby si jedného dňa mohla dopriať, po čom túži.

 

Raz večer, keď sedela so svojou babkou Jackie v obývačke, bez slova vzala svoje prasiatko a začala z neho vyberať mincu po minci. Jackie tomu zo začiatku nevenovala veľkú pozornosť, keď si však dievčatko všetky svoje úspory začalo odkladať do batoha, opýtala sa, čo má v pláne s peniazmi urobiť. Odpoveď Sunshine ju zaskočila.

 

V Amerike je bežné, že si deti počas školských prestávok kupujú vrecko s mliekom ako desiatu. Stojí približne 38 centov, no napriek tomu, nie každý rodič to svojmu dieťaťu môže dopriať. To bol prípad aj jednej Shunshininej priateľky zo škôlky. Dievčatko babičke teda vysvetlilo, že peniaze si berie preto, aby pomohla svojej kamarátke, ktorej mamička jej nemôže kúpiť mlieko.

 

Jackie bola natoľko zaskočená a dojatá, že sa rozhodla niečo vymyslieť. Na ďalší deň preto zašla za riaditeľkou materskej školy a odovzdala jej nejaké peniaze na desiatu pre vnučkinu kamarátku. Dozvedela sa však, že nie je jediná a podobné problémy má približne polovica tamojších detí. A tak vznikol jeden pekný nápad. Jackie zorganizovala zbierku, v ktorej získala takmer 12-tisíc eur na mliečne desiate pre všetky deti.

 

Toto obdivuhodné malé dievčatko vďaka svojej pozornosti a citlivosti získalo veľkú pozornosť po celom svete a určite donútili nejedného človeka zamyslieť sa nad tým, že pomáhať by malo byť úplne prirodzené.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies