FOTO + VIDEO Čínu postihlo silné zemetrasenie: Vyžiadalo si 19 mŕtvych a 247 zranených

NETKY.SK • 9 August 2017, 12:39 • 2 min
FOTO + VIDEO Čínu postihlo silné zemetrasenie: Vyžiadalo si 19 mŕtvych a 247 zranených

PEKING - Pri silnom zemetrasení, ktoré v utorok zasiahlo juhozápadnú Čínu, zahynulo 13 ľudí a ďalších 175 je zranených.

slovakia

left justify in out

Na 19 stúpol počet obetí utorňajšieho zemetrasenia v stredočínskej provincii S'-čchuan, kde sa nachádza aj známy národný park Ťiou-čaj-kou (Údolie Ťiou-čaj). Zranenia utrpelo 247 ľudí, 40 z nich vážne.

 

Medzi mŕtvymi je päť návštevníkov národného parku. Vyše 30.000 ďalších úrady evakuovali turistickými autobusmi a súkromnými vozidlami. Hospitalizovať museli aj jedného Francúza, ktorému spadol na nohu veľký kameň, a Kanaďanku s ľahko zranenou hlavou.

 

Štátna televízia informovala, že na záchranných prácach sa dnes podieľajú najmenej štyri helikoptéry, 90 vozidiel, stovky vojakov a viac ako 1200 členov záchranných zložiek. Množstvo domov sa zrútilo a ďalšie majú popraskané steny. Z oblasti hlásili aj narušenie telefónnych a elektrických sietí.

 

Minimálne päť obetí tvoria turisti a minimálne 28 zranených je vo vážnom stave.

Zemetrasenie zasiahlo okolo 21:20 miestneho času oblasť ohraničenú provinciami S'-čchuan a Kan-su na okraji Tibetskej náhornej plošiny, v blízkosti národného parku Ťiou-čaj-kou. Podľa Geologickej služby Spojených štátov (USGS) zemetrasenie s magnitúdom 6,5 vzniklo v hĺbke 9 kilometrov a čínske úrady uviedli, že malo magnitúdo 7 a vzniklo v hĺbke 20 kilometrov.

V stredu ráno zasiahlo ďalšie zemetrasenie severozápadnú Čínu, asi 2 200 kilometrov od oblasti postihnutej v utorok. Jeho magnitúda bola 6,6. Z riedko osídlenej oblasti Sin-ťiang, neďaleko hraníc s Kazachstanom, zatiaľ nehlásia žiadne škody ani obete.
 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies