AKTUALIZOVANÉ V Kyjeve vybuchla americká ambasáda, nočný incident vyšetrujú ako výtržníctvo

NETKY.SK • 8 Jún 2017, 18:36 • 2 min
AKTUALIZOVANÉ V Kyjeve vybuchla americká ambasáda, nočný incident vyšetrujú ako výtržníctvo

KYJEV - K výbuchu došlo v noci nadnes v komplexe amerického veľvyslanectva v Kyjeve, nikto pri ňom neutrpel zranenia.

slovakia

left justify in out

Hodenie naďalej nešpecifikovaného výbušného zariadenia vyšetruje ukrajinská polícia už nie pre podozrenie zo spáchania teroristického činu, ale pre podozrenie z výtržníctva.

 

Veľvyslanectvo USA v Ukrajine už skôr oznámilo, že výbuch neznámeho zariadenia, ku ktorému došlo v noci nadnes, nepovažuje za teroristický čin. Veľvyslanectvo dnes pracuje v obvyklom režime.

 

Postavu zatiaľ neznámeho páchateľa zachytili bezpečnostné kamery amerického zastupiteľského úradu. Ich záznam budú mať možnosť pozrieť si aj príslušné ukrajinské orgány.

 

Z políciou zverejnenej fotografie je zrejmé, že k explózii došlo medzi plotom okolo ambasády a tyčou s vlajkou USA. Tráva v okolí miesta výbuchu zhorela v okruhu približne dvoch metrov. Na základe fotografie predpokladá, že hodeným predmetom mohol byť osvetľujúci a ohlušujúci granát.

 

S odvolaním sa na hovorkyňu polície v Kyjeve o tom dnes na svojej internetovej stránke informovala ruská tlačová agentúra TASS.

 

Ukrajinská polícia prípad vyšetruje pre podozrenie zo spáchania teroristického činu, ktorého sa dopustil neznámy páchateľ. "Výbuch na pôde amerického veľvyslanectva sa posudzuje ako teroristický čin," napísala hovorkyňa na Facebooku. Pri tomto incidente sa nikto nezranil, dodala.

 

Veľvyslanectvo USA v Kyjeve však výbuch nepovažuje za teroristický čin. Uvádza sa to vo vyhlásení, ktoré dnes vydala tlačová služba americkej ambasády. "V súčasnosti nepovažujeme tento incident za teroristický čin," píše sa vo vyhlásení zverejnenom na oficiálnej facebookovej stránke veľvyslanectva.


Výbuch na pôde komplexu americkej ambasády ležiacej v kyjevskom Ševčenkivskom obvode bol zaznamenaný dnes o 0.05 h miestneho času (1.05 h SELČ). "Vyšetrovatelia dospeli k záveru, že neznáma osoba hodila na pozemok diplomatickej misie neidentifikované výbušné zariadenie," uviedli policajné zdroje.

 V dôsledku incidentu dnes posilnili ochranu americkej misie.




 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies