Austrálsky turista zomrel po útoku žraloka

NETKY.SK • 20 Február 2023, 09:49 • 2 min
Austrálsky turista zomrel po útoku žraloka

PARÍŽ/NOUMÉA - Austrálsky turista zomrel po útoku žraloka v Novej Kaledónii, francúzskom zámorskom území v Tichom oceáne. V pondelok o tom informovala tlačová agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Na muža zaútočil žralok v nedeľu popoludní, keď plával približne 150 metrov od rušnej pláže v hlavnom meste Nouméa, uviedla miestna stanica Nouvelle-Calédonie la 1ere. Dvaja záchranári zraneného muža na vodných skútroch dopravili na pobrežie, pokusy o jeho oživovanie však zlyhali. Mal vážne poranenia nôh, informovala stanica. Starostka Nouméa Sonia Lagardeová po útoku nariadila zatvoriť až do odvolania všetky pláže v meste a okolí, uvádza sa v pondelkovom oznámení. Do akcie vyslali drony, aby žraloka lokalizovali. Zatiaľ nie je známe, aký druh žraloka útočil. Nová Kaledónia sa nachádza asi 1200 kilometrov východne od Austrálie. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona