Na aukcii ponúkli záchodovú dosku nacistického diktátora Adolfa Hitlera. Predala sa za astronomickú sumu!

NETKY.SK • 19 Apríl 2021, 13:02 • 2 min
Na aukcii ponúkli záchodovú dosku nacistického diktátora Adolfa Hitlera. Predala sa za astronomickú sumu!

Predmety z obdobia druhej svetovej vojny sa na aukciách už pravidelne predávajú za naozaj obrovské sumy. Ako píše aj portál Dailymail, dôkazom toho je aj predaj záchodovej dosky zo sídla najväčšieho nacistického diktátora Adolfa Hitlera. Doska pochádza z jeho sídla, ktoré nieslo prezývku Orlie hniezdo.

slovakia

left justify in out

Orlie hniezdo bolo pre Hitlera jedno z mnohých útočísk. Na konci druhej svetovej vojny bolo sídlo nenávratne poškodené bombardovaním a následne doň vnikli vojaci s tým, že si môžu odniesť, čo im ruky a hrdlo ráčia. Vojak Rangvald Borch si „na pamiatku“ odniesol práve záchodovú dosku nemeckého tyrana. 

 

img

 

Vojak dosku poslal domov do New Jersey, a keď sa vrýtil, tak si ju s pýchou vystavil v pivnici. Vo febrári tohto roku sa záchodová doska dostala priamo na aukciu, kde medzi zberateľmi vzbudila enormný záujem. Záchodová doska bola predaná za rekordných 18 750 dolárov, čo je približne 15 760 eur. V danej kategórii ide o rekord a ide teda o najdrahšiu záchodovú dosku. 

 

Za zmienku stojí skutočnosť, že veci Adolfa Hitlera sa podarilo predať za naozaj slušné peniaze. Hrnček s jeho podobižňou, ktorý používal pri holení sa predal za viac ako 17-tisíc eur. Na aukcii sa prekvapivo predali aj čipkované nohavičky Hitlerovej manželky Evy Braun za približne 1 470 eur a nočná košeľa za takú istú cenu. Pančuchy záujemcu vyšlli o niečo lacnejšie a to len 395 eur. 

 

img

 

img

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Nikoleta Preložníková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies