AKTUALIZOVANÉ FOTO Tajfún Čebi si vyžiadal 11 obetí, vyše milión ľudí ostalo bez elektriny

NETKY.SK • 5 September 2018, 09:41 • 2 min
AKTUALIZOVANÉ FOTO Tajfún Čebi si vyžiadal 11 obetí, vyše milión ľudí ostalo bez elektriny

TOKIO - Tajfún Čebi si na západnom pobreží Japonska vyžiadal 11 obetí a okolo 300 zranených. Najsilnejšia búrka za posledných 25 rokov zanechala viac ako milión domácností bez elektriny a tisícky pasažierov uviazli na medzinárodnom letisku Kansai

slovakia

left justify in out

Čebi, v kórejskom jazyku lastovička, pri svojom ďalšom postupe k severu Japonska zoslabol na tropickú búrku. V poradí 21. tajfún tejto sezóny zasiahol západnú časť Japonska v utorok. Predtým priniesol prudké dažde na ostrov Hokkaido, kde vyvracal stromy a stĺpy. Sprievodné vetry dosahovali rýchlosť 162 km/h, v nárazoch až 216 km/h.

 

Okolo 3000 pasažierov uviazlo na medzinárodnom letisku Kansai ležiacom v západnom Japonsku v prefektúre Osaka. V stredu ráno ich začali prepravovať na letisko v Kobe rýchločlnmi a autobusmi, informovala japonská vláda. Opätovné otvorenie letiska, ktoré je dôležitým uzlom pre japonské spoločnosti vyvážajúce polovodiče, potrvá niekoľko dní. Najväčší výrobca pamäťových čipov Toshiba bude musieť využívať ostatné letiská.

 

Začiatkom júla sužovali západné Japonsko prudké dažde. Spôsobili zosuvy pôdy a záplavy a zničili domy a cesty. S 226 obeťami na životoch a desiatimi nezvestnými sú najničivejšou prírodnou katastrofou za posledných 30 rokov.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies