Testovaných na slovensku
183764
Infikovaných na slovensku
1526
Infikovaných svetovo
6692686
Úmrtí svetovo
392286
Odosielam na server ...

Vedeli ste, že na stránke Netky.sk existuje možnosť zobrazovať iba pozitívne správy? Ak nemáte chuť čítať o násilí, ľudskom nešťastí či katastrofách, zapnite si Filter pozitívnych správ a dozviete sa všetko pozitívne, čo sa okolo nás deje.

OK, rozumiem
5. jún. 2020Laura
BratislavaBratislava 14°
Biblia
TV program
Moje Netky
Ilustračné foto
Ilustračné foto
05.10.2014 09:00 Relax
FOTO Recept: V nedeľu hovädzie mäso
MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ
loader
ZOBRAZIŤ VIAC
05.10.2014 09:00 Relax

FOTO Recept: V nedeľu hovädzie mäso



Bratislava - Hovädzie mäso sa dostáva na stôl v mnohých rôznych úpravách - v celku, nakrájané na plátky, nakrájané na drobné kúsky, alebo ako mleté mäso. Spolu s bravčovým je to najčastejšie používané mäso v slovenskej kuchyni.


 

 

Hovädzia polievka.

 

Suroviny pre 4 osoby:

500g hovädzieho predného, 2 špikové kosti, 3 mrkvy, 2 petržleny, 1 kaleráb, ½ zeleru, 1 cibuľu, 2 strúčiky cesnaku, soľ, celé korenie, petržlenovú vňať, rezance,

 

Príprava:

1. Mäso a špikové kosti umyjeme dáme do vody, pridáme celé korenie a varíme asi 1 hodinu.  

 

 

2. Počas varenia vyberáme penu. Potom pridáme všetku očistenú zeleninu, soľ a pomaličky dovaríme do mäkka.

 

 

3. Mäso a zeleninu vyberieme, polievku precedíme a vrátime do nej nakrájané mäso a zeleninu.

 

 

4. Do polievky na tanieri pridáme rezance a posypeme petržlenovou vňaťou.

 

 

Hovädzie soté.

 

Suroviny pre 4 osoby:

500 g hovädzej roštenky, soľ, sójovú omáčku, škrobovú múčku, 6 PL oleja, 1 pór, 4 strúčiky cesnaku, 2 papriky, 4 paradajky, 100 g arašidov, 20 čiernych olív.

 

Príprava:

1. Mäso pokrájame na rezančeky, dáme do misky, osolíme, pokvapkáme sójovou omáčkou, pridáme 1 PL škrobovej múčky a necháme odstáť.

 

 

2.Potom ho prudko opečieme na oleji, pridáme nakrájaný pór, prelisovaný cesnak, podlejeme troškou vody a udusíme. 

 

 

3.Pridáme na pásiky nakrájanú papriku, na kocky nakrájané paradajky, arašidy a olivy. Spolu podusíme a odstavíme. Podávame s ryžou.

 

Prajeme dobrú chuť.



reklama


reklama


Kríza, ktorú priniesol koronavírus, nás silno zasiahla. Vopred ďakujeme každému, kto zašle hoci len niekoľko centov na náš účet SK30 7500 0000 0040 2698 9329 Pomôžete tak ľudom, ktorí už roky pracujú pre vás, našich čitateľov, a to aj napriek nižšiemu platu či predĺženému pracovnému času.


Zdroj: NETKY.SK, SITA, TASR

Foto:  internet



Našli ste chybu, alebo máte tip na zaujímavý článok? Napíšte nám na redakcia@netky.sk

Diskusia

Komentáre


Na tento článok reagovalo
užívatelia: 0 komentáre: 0

MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ
ZOBRAZIŤ VIAC
loader
loader
Kliknutím zavriete
Obrázok