FOTO Recept: V nedeľu hovädzie mäso

NETKY.SK • 5 Október 2014, 09:00 • 2 min
FOTO Recept: V nedeľu hovädzie mäso

Bratislava - Hovädzie mäso sa dostáva na stôl v mnohých rôznych úpravách - v celku, nakrájané na plátky, nakrájané na drobné kúsky, alebo ako mleté mäso. Spolu s bravčovým je to najčastejšie používané mäso v slovenskej kuchyni.

slovakia

left justify in out

 

 

Hovädzia polievka.

 

Suroviny pre 4 osoby:

500g hovädzieho predného, 2 špikové kosti, 3 mrkvy, 2 petržleny, 1 kaleráb, ½ zeleru, 1 cibuľu, 2 strúčiky cesnaku, soľ, celé korenie, petržlenovú vňať, rezance,

 

Príprava:

1. Mäso a špikové kosti umyjeme dáme do vody, pridáme celé korenie a varíme asi 1 hodinu.  

 

img

 

2. Počas varenia vyberáme penu. Potom pridáme všetku očistenú zeleninu, soľ a pomaličky dovaríme do mäkka.

 

img

 

3. Mäso a zeleninu vyberieme, polievku precedíme a vrátime do nej nakrájané mäso a zeleninu.

 

img

 

4. Do polievky na tanieri pridáme rezance a posypeme petržlenovou vňaťou.

 

img

 

Hovädzie soté.

 

Suroviny pre 4 osoby:

500 g hovädzej roštenky, soľ, sójovú omáčku, škrobovú múčku, 6 PL oleja, 1 pór, 4 strúčiky cesnaku, 2 papriky, 4 paradajky, 100 g arašidov, 20 čiernych olív.

 

Príprava:

1. Mäso pokrájame na rezančeky, dáme do misky, osolíme, pokvapkáme sójovou omáčkou, pridáme 1 PL škrobovej múčky a necháme odstáť.

 

img

 

2.Potom ho prudko opečieme na oleji, pridáme nakrájaný pór, prelisovaný cesnak, podlejeme troškou vody a udusíme. 

 

img

 

3.Pridáme na pásiky nakrájanú papriku, na kocky nakrájané paradajky, arašidy a olivy. Spolu podusíme a odstavíme. Podávame s ryžou.

 

img

Prajeme dobrú chuť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies