FOTO Recept: Rybacia nedeľa

NETKY.SK • 30 August 2015, 09:00 • 2 min
FOTO Recept: Rybacia nedeľa

BRATISLAVA - Pangasius má jemné mäso bez kostičiek a hlavne je bez rybieho zápachu.

slovakia

left justify in out

Jednoduché halászlé

Suroviny:

1 kg čistého mäsa z rýb, 1 cibuľu, 1 PL masti, 3 paradajky, 3 papriky, 1 feferónku, soľ, 2 strúčiky cesnaku, mletá sladká paprika,

 

Príprava:

Na drobno nakrájanú cibuľu orestujeme na masti, pridáme mletú papriku, nakrájané paradajky a pridáme podkovičky rýb. Uvaríme do mäkka. Na tanier servírujeme tak, že najprv dáme uvarené široké rezance, položíme podkovičku ryba, zalejeme vývarom a ozdobíme kyslou smotanou. Podávame s chlebom.

 

img

 

Zapekaný pangasius.

Suroviny pre 4 osoby:

1 kg pangasiusa, 8 zemiakov, 3 mrkvy, 1 pór, 2 kyslé smotany, pažítka, kôpor, 25 dkg tvrdého syra, korenie na ryby, soľ, rasca, mleté čierne korenie

 

Príprava:

1. Zemiaky očistíme, nakrájame na kolieska a uvaríme na polovičku v slanej vode. Zlejeme, osolíme, okoreníme, posypeme rascou a vysypeme do vymasteného pekáča.

 

img

 

2.  Na panvici opražíme nastrúhanú mrkvu a nakrájaný pór. Zmes nasypeme na zemiaky. 

 

img

img

 

3. Pangasiusa posypeme korením na ryby a položíme na zeleninu. Pečieme asi 15 minút. 

 

img

 

4. Pripravíme si omáčku zo smotany, kôpru, pažítky, soli, mletého čierneho korenia. Zalejeme rybu, posypeme strúhaným syrom a ešte 40 minút zapekáme.

 

imgia

 

img

 

Čas prípravy: 90 minút

Prajeme dobrú chuť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies