BRATISLAVA - Pangasius má jemné mäso bez kostičiek a hlavne je bez rybieho zápachu.
Jednoduché halászlé
Suroviny:
1 kg čistého mäsa z rýb, 1 cibuľu, 1 PL masti, 3 paradajky, 3 papriky, 1 feferónku, soľ, 2 strúčiky cesnaku, mletá sladká paprika,
Príprava:
Na drobno nakrájanú cibuľu orestujeme na masti, pridáme mletú papriku, nakrájané paradajky a pridáme podkovičky rýb. Uvaríme do mäkka. Na tanier servírujeme tak, že najprv dáme uvarené široké rezance, položíme podkovičku ryba, zalejeme vývarom a ozdobíme kyslou smotanou. Podávame s chlebom.
Zapekaný pangasius.
Suroviny pre 4 osoby:
1 kg pangasiusa, 8 zemiakov, 3 mrkvy, 1 pór, 2 kyslé smotany, pažítka, kôpor, 25 dkg tvrdého syra, korenie na ryby, soľ, rasca, mleté čierne korenie
Príprava:
1. Zemiaky očistíme, nakrájame na kolieska a uvaríme na polovičku v slanej vode. Zlejeme, osolíme, okoreníme, posypeme rascou a vysypeme do vymasteného pekáča.
2. Na panvici opražíme nastrúhanú mrkvu a nakrájaný pór. Zmes nasypeme na zemiaky.
3. Pangasiusa posypeme korením na ryby a položíme na zeleninu. Pečieme asi 15 minút.
4. Pripravíme si omáčku zo smotany, kôpru, pažítky, soli, mletého čierneho korenia. Zalejeme rybu, posypeme strúhaným syrom a ešte 40 minút zapekáme.
ia
Čas prípravy: 90 minút
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies