BRATISLAVA - Pre šibačov sa patrí pripraviť aj niečo pod zub. Plnené vajíčka, to je to správne.
Vajíčka plnené maslom.
Suroviny:
4 vajcia, 1 ČL horčice, 100 g masla, kapiu, soľ, čerstvú petržlenovú vňať,
Príprava receptu:
1. Vajíčka uvaríme na tvrdo, ochladíme, olúpeme, prekrojíme po dĺžke a vyberieme žĺtky.
2. V miske zmiešame zmäknuté maslo, horčicu, žĺtky a soľ. Touto pripravenou zmesou naplníme vajíčka.
3. Zdobíme kapiou a petržlenovou vňaťou.
Vajíčka plnené chrenovou plnkou.
Suroviny:
4 vajcia, 80 g masla, 100 g topeného syru, ½ PL dijonskej horčice, 1 PL sterilizovaného chrenu v slanom náleve, 1 ČL kečupu, mleté čierne korenie, paradajku, petržlenovú vňať,
Príprava receptu:
1. Uvarené vajíčka na tvrdo očistíme, prekrojíme a žĺtky vyberieme.
2. V miske zmiešame maslo, syr, horčicu, chren, kečup, mleté čierne korenie a žĺtky. Dobre vymiešame a touto zmesou ozdobným vreckom plníme polovičky vajíčok.
3. Zdobíme paradajkou a petržlenovou vňaťou.
Vajíčka plnené sardelovou pastou.
Suroviny:
4 vajcia, sardelovú pastu, cibuľu, maslo, soľ,
Príprava receptu:
1. Vajíčka uvaríme na tvrdo a žĺtky vyberieme. Žĺtky zmiešame so sardelovou pastou v pomere 1 : 1, pridáme opraženú cibuľu na masle, trošku soli.
2. Naplníme vajíčka, môžeme preliať majonézou, alebo zdobiť čerstvou zeleninou.
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies