Manchester United je pripravený zaplatiť rekordnú sumu za stopéra Harryho Maguira

NETKY.SK • 3 August 2019, 11:04 • 2 min
Manchester United je pripravený zaplatiť rekordnú sumu za stopéra Harryho Maguira

LONDÝN - Anglický futbalový klub Manchester United bude pravdepodobne súčasťou rekordnej prestupovej čiastky za obrancu.

slovakia

left justify in out

"Červení diabli" sú totiž už len krôčik od angažovania Harryho Maguira z konkurenčného Leicesteru za neuveriteľných 80 miliónov libier, čo je v prepočte približne 87,4 milióna eur. Ani jedna zo strán ešte transfer nepotvrdila, pretože je potrebné doladiť niekoľko detailov dohody.

Dvadsaťšesťročný rodák zo Sheffieldu na seba upútal pozornosť výbornými výkonmi v defenzíve anglickej reprezentácie na majstrovstvá sveta v Rusku. Manchester United sa odvtedy snažil získať urasteného stopéra. Zdá sa, že sa mu to podarí až tesne pred začiatkom sezóny 2019/2020.

Doterajší rekord pri prestupe obrancu činí 75 miliónov GBP (približne 81,9 milióna eur) pri transfere Virgila van Dijka zo Southamptonu do FC Liverpool v januári 2018. Tejto sume sa nedávno priblížil iný Holanďan Matthijs de Ligt, ktorý putoval z Ajaxu Amsterdam do Juventusu Turín za 75 miliónov eur.

V Manchestri United bude mať Harry Maguire poriadnu konkurenciu, veď na poste stopéra má tréner Ole Gunnar Solskjaer k dispozícii Erica Baillyho, Phila Jonesa, Victora Lindelofa, Marcosa Roja, Chrisa Smallinga aj Axela Tuanzebeho.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies