MMA zápasník Procházka založil nadáciu, bude pomáhať deťom

NETKY.SK • 16 Marec 2022, 19:09 • 2 min
MMA zápasník Procházka založil nadáciu, bude pomáhať deťom

Český bojovník Jiří Procházka ukázal, že má veľké srdce. Jeho nadácia BJP Foundation má pomáhať tým menej šťastným deťom, podporovať však bude aj zmiešané bojové umenia.

slovakia

left justify in out

Procházka oznámil vznik projektu na tlačovej konferencii. „Som rád, že sme sa mohli stretnúť kvôli veľkej veci, ktorú sme dlho plánovali. Ďakujem celému svojmu tímu za túto úžasnú realizáciu. V pozadí mojej cesty a vízie bolo odovzdávať niečo späť,“ prezradil športovec, ktorý sa dlhodobo venuje charitatívnej činnosti. Už niekoľko rokov napríklad pomáha deťom na onkologickom oddelení, pomáhal obetiam tornáda na Morave a pred pár dňami jeho nadácia vyzbierala 30 tisíc českých korún pre vojnou spustošenú Ukrajinu.

 

 

„Mnoho neziskových organizácií sa bálo spojiť s bojovými športmi, konkrétne s MMA, pretože sa na to v minulosti kládla opona. Počuli sme, že ide o šport pre neandertálcov, že je to tupá bitka. Touto cestou ďakujem za spojenie ideí a nápadov. Práve to stojí na pozadí BJP Foundation,“ pokračoval Procházka, ktorý vzápätí vyzdvihol prínos Alice Tobiášovej, výkonnej riaditeľky s bohatými skúsenosťami v oblasti pomoci deťom.

 

 

„Chceme pomáhať ťažko chorým deťom. Onkologickým pacientom, neurologicky chorým. Keď ma Jirko oslovil s ponukou, ani chvíľu som neváhala. Projekt sa nesie v znamení čestnosti, férovosti a samozrejme transparentnosti. Súčasťou nadácie bude aj športová vetva, ktorá by mala pomáhať začínajúcim MMA zápasníkom, amatérom ale aj profesionálom,“ doplnila ho Tobiášová.

 

 

Osemročný projekt BJP Institut chce v budúcnosti zaistiť fungujúci systém na výchovu a tréning mládeže a následne sa o talenty starať. Cieľom Procházku je po ukončení kariéry trénovanie mladých nádejí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies