FOTO Recept: Paštéta z králičej pečene

NETKY.SK • 19 Jún 2015, 13:00 • 2 min
FOTO Recept: Paštéta z králičej pečene

BRATISLAVA - Štipka odvahy, lyžička odhodlania, miska dobrej nálady, chvíľa času a takéto skvelá paštéta môže byť na vašom stole.

slovakia

left justify in out

Suroviny:

300 g králičej pečene, 300 g králičieho mäsa, 1 vajíčko, 10 plátov anglickej slaniny, 2-3 PL bieleho vína, 1 rožok, 200 g slaniny, soľ, 3 strúčiky cesnaku, mleté korenie, mletá sladká paprika, soľ,

 

Príprava:

1. Rožok namočíme do vína a vyžmýkame. Potom ho spolu s mäsom, pečeňou a slaninou zomelieme.

 

img

 

2. Pridáme vajíčko, prelisovaný cesnak , mleté korenie, mletú papriku a soľ. Dobre premiešame. Ak je zmes riedka, zahustíme ju strúhankou.

 

img

 

3. Formu na srnčí chrbát vystelieme anglickou slaninou, dáme zmes na paštétu, zakryjeme znovu slaninou a alobalom.  Pečieme vo vodnom kúpeli 60 minút pri 165°C. Vyberieme, formu zaťažíme a necháme vychladnúť.

 

img

 

img

 

Krájame na plátky, podávame s čerstvým pečivom.

 

img

 

Čas prípravy: 120 minút

 

Prajeme dobrú chuť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies