BRATISLAVA - V porovnaní s inými druhmi červeného mäsa sa jelenie mäso vyznačuje vysokou výživovou hodnotou, má tmavšiu farbu a nízke PH. Zverina všeobecne má veľmi nízky obsah tuku, vysoký obsah bielkovín, nadpriemerný obsah minerálov, zvýšený obsah železa a málo cholesterolu. Okrem toho je mäso z diviny bez chemikálií, hormónov a ďalších látok, ktoré môžu obsahovať ostatné druhy mäsa.
Suroviny:
1 ks celého karé z jeleňa, 1 sáčik korenia na gril, 1 hlavička cesnaku, 1 dcl olivového oleja, 1/2 balíka korenia na divinu
Príprava:
1. Mäso odblaníme a nakrájame na rezne.
2. V miske zmiešame korenie na gril, prelisovaný cesnak, olivový olej a korenie na divinu. Vložíme mäso. Takto namarinované mäso necháme odležať asi 3 dni (čím dlhšie tým lepšie).
3. Pečieme na rozpálenej panvici asi 2 minúty.
Podávame teplé s chlebom, alebo hranolkami a červeným vínom.
Čas prípravy: 60 minút
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies