FOTO Recept: Minútky z jeleňa

NETKY.SK • 4 November 2014, 13:00 • 2 min
FOTO Recept: Minútky z jeleňa

BRATISLAVA - V porovnaní s inými druhmi červeného mäsa sa jelenie mäso vyznačuje vysokou výživovou hodnotou, má tmavšiu farbu a nízke PH. Zverina všeobecne má veľmi nízky obsah tuku, vysoký obsah bielkovín, nadpriemerný obsah minerálov, zvýšený obsah železa a málo cholesterolu. Okrem toho je mäso z diviny bez chemikálií, hormónov a ďalších látok, ktoré môžu obsahovať ostatné druhy mäsa.

slovakia

left justify in out

Suroviny:

1 ks celého karé z jeleňa, 1 sáčik korenia na gril, 1 hlavička cesnaku, 1 dcl  olivového oleja, 1/2 balíka korenia na divinu

 

Príprava:

1. Mäso  odblaníme a nakrájame na rezne.

 

img

 

2. V miske zmiešame korenie na gril, prelisovaný cesnak, olivový olej a korenie na divinu. Vložíme mäso. Takto namarinované mäso necháme odležať asi 3 dni (čím dlhšie tým lepšie). 

 

img

 

3. Pečieme na rozpálenej panvici asi 2 minúty.

 

img

 

Podávame teplé s chlebom, alebo hranolkami a červeným vínom.

 

img

 

Čas prípravy: 60 minút

 

Prajeme dobrú chuť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies