BRATISLAVA - Kel má svoju vlastnú špecifickú chuť. Najčastejšie sa pripravuje podobne ako kapusta. Dobre sa znáša s cesnakom.
Suroviny pre 4 osoby:
1 menší kel, 1 cibuľu, masť, 2 PL hladkej múky, 1 PL mletej sladkej papriky, soľ, celá rasca, 2 párky,
Príprava:
1. Cibuľu posekáme a opražíme na masti.
2. Pridáme nakrájaný kel, soľ, celú rascu, zalejeme vodou a uvaríme do mäkka. Vložíme na kolieska nakrájané párky.
3. Z masti, múky a mletej papriky si urobíme zápražku, ktorú pridáme do polievky. Necháme prejsť varom a dochutíme. Kto má rád, môže pridať prelisovaný cesnak.
Podávame s chlebom.
Čas prípravy: 45 minút
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies