FOTO Recept: Karfiolový krém a ryžový nákyp
BRATISLAVA – Treba si uvedomiť, že dieťa nie je malý dospelý, preto jedálny lístok musíme prispôsobiť ich veku a potrebám.
Karfiolový krém.
Suroviny pre 4 osoby:
1 karfiol, 200 g zemiakov, 2 cibule, 1 l vody, 1 bujón, soľ, mleté čierne korenie, maslo, 2 dcl mlieka,
Príprava:
1. Nakrájanú cibuľu opražíme na masle, pridáme očistené na kocky nakrájané zemiaky, rozobratý karfiol, soľ, mleté čierne korenie, bujón, zalejeme vodou a uvaríme do mäkka.

2. Potom polievku ponorným mixérom rozmixujeme a rozriedime mliekom. Necháme prejsť varom a odstavíme.


Podávame s krutónmi.

Ryžový nákyp.
Suroviny pre 4 osoby:
350 g ryže, 1 liter mlieka, 90 g práškového cukru, 40 g masla, 3 vajcia, 1 vanilkový cukor, štipku soli, 1 kompót,
Príprava:
1. Ryžu preberieme, dáme do hrnca, pridáme štipku soli, mlieko a za stáleho miešania uvaríme do polomäkka.


2. Odstavíme, pridáme maslo, práškový a vanilkový cukor, žĺtky a sneh z bielkov.



3. Pridáme kompót bez šťavy premiešame, preložíme do vymastenej zapekacej misy a upečieme.


Podávame poliate kompótovou šťavou.

Prajeme dobrú chuť.
Zdroj: NETKY.SK, SITA, TASR
Foto: internet
Našli ste chybu, alebo máte tip na zaujímavý článok? Napíšte nám na redakcia@netky.sk