BRATISLAVA – Treba si uvedomiť, že dieťa nie je malý dospelý, preto jedálny lístok musíme prispôsobiť ich veku a potrebám.
Karfiolový krém.
Suroviny pre 4 osoby:
1 karfiol, 200 g zemiakov, 2 cibule, 1 l vody, 1 bujón, soľ, mleté čierne korenie, maslo, 2 dcl mlieka,
Príprava:
1. Nakrájanú cibuľu opražíme na masle, pridáme očistené na kocky nakrájané zemiaky, rozobratý karfiol, soľ, mleté čierne korenie, bujón, zalejeme vodou a uvaríme do mäkka.
2. Potom polievku ponorným mixérom rozmixujeme a rozriedime mliekom. Necháme prejsť varom a odstavíme.
Podávame s krutónmi.
Ryžový nákyp.
Suroviny pre 4 osoby:
350 g ryže, 1 liter mlieka, 90 g práškového cukru, 40 g masla, 3 vajcia, 1 vanilkový cukor, štipku soli, 1 kompót,
Príprava:
1. Ryžu preberieme, dáme do hrnca, pridáme štipku soli, mlieko a za stáleho miešania uvaríme do polomäkka.
2. Odstavíme, pridáme maslo, práškový a vanilkový cukor, žĺtky a sneh z bielkov.
3. Pridáme kompót bez šťavy premiešame, preložíme do vymastenej zapekacej misy a upečieme.
Podávame poliate kompótovou šťavou.
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies