FOTO Recept: Domáca šunka

NETKY.SK • 7 Február 2015, 13:00 • 2 min
FOTO Recept: Domáca šunka

BRATISLAVA - Šunkovar umožní varenie domácej šunky, bez priemyselných náplní a nezdravých chemických prímesí. Kvalitné mäso spracujete ľahko a budete mať okamžite čerstvú a chutnú šunku, vhodnú i pre deti.

slovakia

left justify in out

Suroviny:

1 kg bravčového mäsa, 2 ČL soli, 1 ČL cukru, 1 dcl vody,

 

Príprava receptu:
1. Čerstvé mäso nakrájame na väčšie kúsky a naklepeme. Vo vode rozpustíme cukor, soľ a týmto roztokom zalejeme mäso, ktoré dôkladne premiešame.

obrazok

2. Po premiešaní vložíme do formy mikroténový sáčik, do ktorého vkladáme po vrstvách pripravené mäso. Každú vrstvu stlačíme, aby bol vyplnený celý priestor formy. Do formy vložíme veko, zatlačíme pružiny a zaistíme. Formu necháme 2 dni v chlade.

obrazok

3. Po tejto dobe formu s mäsom uložíme do hrnca s vodou. Forma musí byť celá ponorená pod vodou. Mäso s hmotnosťou 1 kg varíme 2 hodiny pri teplote max. 85 °C. Pri každom ďalšom kg mäsa pripočítavame jednu hodinu varenia.

obrazok

Prajeme dobrú chuť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies