Zažite nádherný september v Dolnom Rakúsku

NETKY.SK • 16 September 2023, 08:00 • 2 min
Zažite nádherný september v Dolnom Rakúsku

Ak máte ešte aj na začiatku roka túlavé topánky a nenacestovali ste sa počas leta dosť, čo takto využiť blízkosť rozmanitého a pôvabného regiónu našich južných susedov - Dolného Rakúska?

slovakia

left justify in out

V nádhernom kraji, tiahnucom sa od Bratislavy pozdĺž maďarských hraníc až na juh nájdete všetky typy cestovateľských lákadiel, krás, pamiatok a druhov oddychu. Na objavenie niektorých tajomstiev tohto čarovného regiónu vám bude stačiť aj jeden voľný deň. No ideálne je vyhradiť si na spoznávanie krás Dolného Rakúska viac času...

Soľné kúpele Göstling a zážitkový svet Mendlingtal

Nádherná krajina alpských potokov pri obci Göstling poprepletaná drevenými lávkami – to je obľúbený zážitkový svet Mendlingtal, ktorý vás prevedie pomedzi impozantné skalnaté útvary a rokliny. Tunajšie chodníčky vedú aj popri zrekonštruovaných mlynoch a mlynských kolesách. Obec Göstling vás po tejto parádnej vychádzke uvíta vo svojich blahodarných soľných kúpeľoch Ybbstaler Solebad.

Zoo Kernhof

Nájdete tu roztomilé rodinky tiav, lám či nosáľov, no veľkou pýchou tunajšej zoologickej záhrady sú najmä biele tigre. Tieto nádherné šelmy tu majú moderné zariadenie, v zoo sa o nich nielen starajú, ale ich aj trénujú, a to už od tigrej škôlky.

Thermenregion Wienerwald

Doslova hodinku od našich hraníc sa nachádza oblasť, bohatá na prírodné krásy aj historické pamätihodnosti. Pri mestečku Laxenbug sa prejdite parkom po stopách cisárovnej Sisi, v kúpeľnom mestečku Baden nájdete najväčšie rozárium Rakúska s vyše 600 druhmi ruží. Oblasť je známa aj skvelým vínom, najmä autochtónnymi odrodami Zierfandler a Rotgipfler. Navštívte jedno z najstarších vinárstiev Rakúska v cisterciánskom opátstve Heiligenkreuz. V tunajšom kláštore sa nachádza organ s 3 700 píšťalami.

Záhrady v Tullne

Ak ste milovníkmi prírody a zelene, určite pookrejete vo veľkolepých záhradách v Tullne. V komplexe sa nachádza 40 rôznych záhradiek rôznych typov, podľa ktorých sa môžete inšpirovať pri zariaďovaní vlastnej záhrady. Môžete sa tu poprechádzať v korunách stromov, osviežiť v miestnom jazierku, z tohto miesta zaručene odídete s pokojom na duši a úsmevom na tvári.

Kraj bocianov Marchauen

Pár kilometrov od slovenských hraníc sa nachádza prírodná rezervácia, nazývaná aj kraj bocianov. Sú tu zachované pôvodné mokrade a lúky, vďaka ktorým sa tu darí týmto impozantným bielym operencom – symbolom nového života. Ide o najväčšiu kolónu bocianov v Strednej Európe. Navštívte aj tunajší zrekonštruovaný kaštieľ.

Kláštor a kostol Dürnstein

Kláštor - starobylá pamiatka z 15. storočia, čnejúca sa na skale nad Dunajom je dominantou mesta Dürnestein. Okrem neho nájdete v meste aj kostol, ktorý je dnes – aj vďaka Jozefovi II. - nádherne zrekonštruovaný. Je typický pre svoju modro-bielu vežu, hľadiacu na okolitú krajinu, ktorá len čaká na to, aby ste ju objavili.



       



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Alexandra Elia
Niederösterreich Werbung
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies