BRATISLAVA – Cvikla je mimoriadne prospešná pre naše zdravie a pôsobí ako prevencia pred ochoreniami.
Suroviny pre 4 osoby:
500 g očistenej na kocky nakrájanej cvikly, 1 cibuľu, stonku zeleru, 1-2 strúčiky prelisovaného cesnaku, olivový olej, 1 dcl smotany na šľahanie, 1,5 dcl kyslej smotany, soľ, mleté korenie, 1 PL citrónovej šťavy, 600-700 ml zeleninového vývaru (prípadne bujón),
Príprava receptu:
1. Cviklu varíme v pare asi 20 minút.
2. Nakrájanú cibuľu a zeler orestujeme na oleji. Pridáme cviklu, soľ, korenie, cesnak a zalejeme vývarom. Necháme prevrieť.
3. Odstavíme z ohňa, pridáme obe smotany a rozmixujeme na hladký krém.
Čas prípravy: 60 minút
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies