FOTO Recept: Cvikla aj v nedeľu

NETKY.SK • 20 September 2015, 09:00 • 2 min
FOTO Recept: Cvikla aj v nedeľu

BRATISLAVA - Cvikla, to nie sú len zavárané červené kocky, ktoré používame ako prílohu k jedlu. Môžete ju jesť aj čerstvú.

slovakia

left justify in out

Cviklová polievka.

Suroviny pre 4 osoby:

1 cviklu, 2 mrkvy, 1 petržlen, kúsok zeleru, 3 zemiaky, 1 cibuľu, 1 jablko, soľ, olej, 150 g kuracích pŕs, 1 bujón, mleté čierne korenie, 1 PL paradajkového pretlaku, 100 ml kyslej smotany, sezamové semienka,

 

Príprava receptu:

1. Cviklu umyjeme a uvaríme vo vode. V druhom hrnci opražíme na oleji cibuľu a všetku koreňovú zeleninu nakrájanú na kocky. Zalejeme vodou, pridáme bujón, pokrájané zemiaky, jablko a uvaríme do mäkka. Cviklu očistíme, pokrájame a vložíme k zelenine.

obrazok

2. Ponorným mixérom všetko rozmixujeme, pridáme paradajkový pretlak a necháme prejsť varom. Kuracie prsia pokrájame na tenké rezance, osolíme, okoreníme a prudko opražíme na oleji.

obrazok

3. Mäso rozložíme do tanierov, zalejeme polievkou, na každú dáme lyžicu smotany a posypeme sezamovými semiačkami.

obrazok

Hovädzia roštenka s cviklou.

Suroviny pre 4 osoby: 4 plátky hovädzej roštenky, 4 plátky údenej slaniny, olej, soľ, mleté čierne korenie, 1 cviklu, chren,

 

Príprava receptu:

1. Roštenku na okrajoch nakrojíme, osolíme, okoreníme a prudko opečieme z oboch strán na oleji.

obrazok

2. Podlejeme vodou a udusíme do mäkka. Slaninu tiež opečieme.

obrazok

3.  Keď je mäsko mäkké, vyberieme na taniere, na každú porciu dáme slaninu, kôpku čerstvého nastrúhaného chrenu a cvikly. Polejeme šťavou z dusenia, podávame s varenými zemiakmi.

obrazok

Prajeme dobrú chuť.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies