FOTO Policajná razia na ilegálne lieky aj na Slovensku!

NETKY.SK • 23 Máj 2014, 13:43 • 2 min
FOTO Policajná razia na ilegálne lieky aj na Slovensku!

BRATISLAVA - Razia na falošné liečivá predávané prostredníctvom nelegálnych internetových lekární sa v uplynulých dňoch uskutočnila v 111 krajinách sveta.

slovakia

left justify in out

Do medzinárodnej operácie pod názvom Pangea VII sa zapojila aj slovenská polícia. Výsledkom medzinárodného záťahu je 1 235 začatých vyšetrovaní, pozastavenie vyše 19 tisíc inzerátov, či reklám na nelegálne liečivá a zrušenie 10 600 webových stránok. Ako agentúru SITA informoval hovorca Prezídia PZ Michal Slivka, medzi falošnými a nelegálnymi liečivami zachytenými počas akcie boli okrem liečiv na erektilnú dysfunkciu, na kardiovaskulárne choroby a anabolických steroidov aj anorexianty (zoštíhľovače), hypnotiká a sedatíva, analgetiká, antidepresíva, rastové hormóny, diuretiká a antidiabetiká.

 

Národná kriminálna agentúra (NAKA) prispela informáciami o 19 internetových stránkach prevádzkovaných na Slovensku. Naši policajti zaevidovali aj jeden závažný prípad farmaceutickej kriminality. Ako uviedol Slivka, pri jednej z protidrogových akcií v Bratislave odhalili niekoľko tisíc balení neregistrovaných liekov. Boli to hlavne anabolické steroidy, lieky určené na liečbu erektilnej dysfunkcie a kardiovaskulárnych chorôb. 

 

Okrem zásahov, na základe ktorých rozložili tri nezákonné laboratóriá v Kolumbii, bola operácia zameraná aj na nečestných registrátorov domén, elektronické platobné systémy a doručovacie služby. Colné a kontrolné orgány skontrolovali skoro 550 tisíc balíčkov, z nich takmer 20 tisíc zadržali. 

 

Celú operáciu koordinoval Interpol s bezpečnostným a farmaceutickými inštitúciami, Generálny sekretariát Interpolu v Lyone pôsobil ako centrum pre výmenu informácií. 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies