REPORTÁŽ: Premiéra filmu Gump. Krásny príbeh o láske medzi psom a človekom predstavili Ivana Chýlková a režisér F. A Brabec!

NETKY.SK • 23 Júl 2021, 13:0 • 2 min
REPORTÁŽ: Premiéra filmu Gump. Krásny príbeh o láske medzi psom a človekom predstavili Ivana Chýlková a režisér F. A Brabec!

Máte radi zvieracie príbehy? Do slovenských kín prichádza rodinný film Gump - pes, ktorý naučil ľudí žiť. Jeho hrdinom je túlavý psík, ktorého dobrodružstvá zaujali státisíce čitateľov na stránkach českého knižného bestselleru a dojmú a pobavia aj vás. Netky nechýbali na premiére v bratislavskom Cinemaxe. V reportáži sa dozviete, ako sa so psíkmi nakrúcalo českej hviezde Ivane Chýlkovej a režisérovi F. A. Brabcovi. A vyspovedali sme aj spoluautora hudby – rapera Majselfa a autora knihy, ktorý prišiel s originálnym psom Gumpom!

slovakia

left justify in out

 

Rodinný film režiséra F. A. Brabca je o svete videnom očami túlavého Gumpa. Nádherný príbeh je o hľadaní psieho šťastia a tiež o prekážkach na ceste k tomu správnemu človeku.

 

„Som presvedčený, že taký film tu ešte nebol. Svojou výtvarnosťou a pravdivosťou príbehov, nakrútených so psíkmi, ktorí si niečo podobné prežili v reálnom živote. My sme nechceli, aby ich v rámci nakrúcania akokoľvek pripravovali, ale aby to zahrali tak, ako  tú situáciu cítia ony. Celý film je podľa mňa ojedinelý a výnimočný svojou pravdou,“ prezradil režisér snímku F. A. Brabec.

 

img

 

Autor knihy a spoluproducen, Filip Rožek, je spokojný. V susednej Českej republike sa jeho príbeh stal v priebehu roka od svojho vydania najpredávanejšou knihou.

 

„Mám z toho krásny pocit. Je to pro mňa splnený sen. Z tých prvých nápadov to postupne dostávalo reálnejšie obrysy. A naraz máme koniec nakrúcania,“ hovorí Filip Rožek, autor knihy a producent filmu.

 

img

 

Medzi hlavnými ľudskými postavami sa objavia Bolek Polívka a Eva Holubová. „O mne je známe, že mám rád zvieratá. Mám koňa, psa, deti majú papagáje, morča, myšku. So zvieratami mám mnoho skúseností, a to sa pri nakrúcaní hodí,“ povedal Bolek Polívka.

 

img

 

„My máme dvoch úžasných kamarátov, ktorí dopĺňajú našu svorku a robia nám strašnú radosť. Do domácnosti ich zaobstarala moja dcéra. Mám radosť, že som opäť nakrúcala s Bolkom Polívkom. Je to stálica na mojom nebi, jeden z ´chronických manželov´. Je úžasné toľko rokov sa na niekoho tak tešiť,“ s úsmevom konštatovala Eva Holubová.

 

Vo filme sa objavia herci Ivana Chýlková, Karel Roden, Richard Krajčo, Jana Plodková, Patricia Pagáčová či hlas Ivana Trojana v úlohe Gumpa. Pieseň k slovenskému uvedeniu filmu nahrala skupina Desmod v spolupráci s raperom Majselfom.

 

„Pre mňa to bola výzva. Desmod beriem ako legendy slovenskej muziky a je pre mňa česť byť s nimi na tracku. V štúdiu preskočila chémia výborne a začali sme pracovať. Celkovo vzniklo päť verzií Kométy a na výsledku sme pracovali vyše sedem týždňov,“ vysvetlil Majself.  

 

Vo filme hrajú aj psí herci a herečky, ktorí si prešli mimoriadne ťažkými osudmi. Viacerých z nich si dokonca počas nakrúcania osvojili členovia a členky štábu. 

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona