Automobil Tesla narazil v režime autopilota do dvoch stojacich vozidiel

NETKY.SK • 10 December 2019, 7:50 • 2 min
Automobil Tesla narazil v režime autopilota do dvoch stojacich vozidiel

NEW YORK - Vodič automobilu značky Tesla narazil v USA do policajného auta a ďalšieho vozidla, pričom mal zapnutého autopilota, keďže chcel skontrolovať psa na zadnom sedadle.

slovakia

left justify in out

Obidve autá, do ktorých Tesla Model 3 narazil, v tom čase stáli. Nehoda sa stala v sobotu v Norwalku v Connecticute v skorých ranných hodinách tamojšieho času.

Auto najskôr narazilo do zadnej časti policajného auta, ktoré bolo zaparkované za pokazeným vozidlom, ktoré čakalo na odťahovú službu. Policajti pritom mali zapnuté majáky.

 

 

Model 3 po náraze išiel ďalej a poškodil aj druhé auto. Polícia potvrdila, že nikomu sa nič nestalo. Vodiča obvinili z bezohľadnej jazdy a bezohľadného ohrozenia.

Ako dodáva BBC, automobily Tesla zabili na svete už najmenej piatich ľudí, keď boli v režime autopilota. Zástupcovia firmy sa k najnovšiemu prípadu zatiaľ nevyjadrili, no upozorňujú vodičov, aby mali ruky na volante, aj keď zapnú autopilota.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona