FOTO Nové BMW X4 M40i: Jeho šesťvalec má 360 koní

NETKY.SK • 1 Október 2015, 09:26 • 2 min
FOTO Nové BMW X4 M40i: Jeho šesťvalec má 360 koní

BRATISLAVA - Nové BMW X4 M40i je najprestížnejším zástupcom úspešného modelového radu BMW X4. Toto vozidlo vnáša do segmentu SAC (Sports Activity Coupe) prémiovej strednej triedy nové štandardy.

slovakia

left justify in out

Svetová premiéra nedávno vyvinutého šesťvalcového radového motora pre nové BMW X4 M40i. Vďaka zdokonalenej technológii M Performance TwinPower Turbo a obsahu valcov tri litre dosahuje motor výkon 265 kW/360 k a maximálny krútiaci moment 465 Nm (kombinovaná spotreba paliva: 8,6 l/100 km; kombinované emisie CO2 : 199 g/km)[1].

 

Zrýchlenie z 0 na 100 km/h za 4,9 sekundy, maximálna rýchlosť 250 km/h (elektronický obmedzovač).

 

Športový podvozok, vyladený v súlade s požiadavkami M Performance so zvýšeným odklonom kolies prednej osi, adaptívna funkcia dynamického riadenia tlmičov (adaptive Dynamic Damper Control) a zdokonalený brzdový systém umožňujú vynikajúce ovládanie vozidla.

 

Inteligentný pohon všetkých štyroch kolies BMW xDrive, s podobnými jazdnými vlastnosťami ako zadný pohon, zabezpečuje dynamiku radu M a skvelý výkon za každých podmienok.

 

Exkluzívne 20-palcové kolesá M z ľahkej zliatiny s pneumatikami Ultra High Performance (voliteľné), športovým systémom odvodu spalín s výfukmi na oboch stranách vo farbe Chrome Black spolu s riadením ventilov, dôraz na farbu a vybrané prvky M v interiéri (kožený volant M, radiaca páka M, digitálne zobrazenie ciferníkov na prístrojovej doske) vynikajúco odrážajú typický charakter M v BMW X4 M40i.

 

 

Nové BMW X4 M40i.

 

Štandard výnimočnej jazdnej dynamiky vo svojom segmente

Uvedením nového BMW X4 M40i získal úspešný rad BMW X4 nový top model. BMW X4 M40i vďaka svojej prepracovanej jazdnej dynamike, vysokej miere emotívnosti a výnimočnej exkluzivite nastavuje nové štandardy v segmente SAC (Sports Activity Coupe).

Charakteristický vzhľad

 

Exteriér nového BMW X4 M40i jasne dokazuje vysoké štandardy vozidiel BMW M Performance. Exkluzívny dôraz na farbu v prednej časti automobilu a spätné zrkadlá v kovovej Ferric Grey, ako aj exkluzívne 20-palcové kolesá z ľahkej zliatiny v úprave Double Spoke s pneumatikami Ultra High Performance (voliteľné) a športovým systémom odvodu spalín s riadením ventilov a výfukmi na oboch stranách vo farbe Chrome Black zdôrazňujú typický charakter M v BMW X4 M40i. Typické prvky BMW M nájdeme, samozrejme, aj v interiéri. Kožený volant M, radiaca páka M, športové sedadlá a prahy dvier, ktoré nájdeme len v tomto modeli, rovnako ako digitálne zobrazenie ciferníkov s písmenami „X4 M40i“ na prístrojovej doske, dávajú tušiť nefalšovanú radosť z jazdy.

Výkonné a ekonomické

 

Nedávno vyvinutý šesťvalcový benzínový motor M performance TwinPower Turbo oslavuje v novom BMW X4 M40i svoju svetovú premiéru. Tento benzínový motor dosahuje výkon 265 kW/360 k v rozmedzí od 5800 do 6000 otáčok za minútu a poskytuje maximálny krútiaci moment 465 Nm (kombinovaná spotreba paliva: 8,6 l/100 km; kombinované emisie CO2 : 199 g/km)[2]. Vďaka výkonnému motoru a zdokonalenej technológii M Performance TwinPower Turbo zrýchli BMW X4 M40i z 0 na 100 km/h za menej než päť sekúnd a dosahuje maximálnu rýchlosť 250 km/h (elektronicky obmedzená).

 

Uvedením nového BMW X4 M40i získal úspešný rad BMW X4 nový top model. BMW X4 M40i vďaka svojej prepracovanej jazdnej dynamike, vysokej miere emotívnosti a výnimočnej exkluzivite nastavuje nové štandardy v segmente SAC (Sports Activity Coupe).

 

Nadštandardná dynamika jazdy

Špeciálne vyladený športový podvozok nového BMW X4 M40i posúva dynamiku jazdy na vyššiu úroveň. Pevnejšie pružiny a stabilizátory, zvýšený odklon kolies prednej osi, adaptívne tlmiče vyladené presne podľa špecifikácií M Performance spolu s pohonom všetkých štyroch kolies BMW xDrive s podobnými jazdnými vlastnosťami ako zadný pohon, vrátane systému Performance Control, zabezpečujú neutrálne riadenie a zníženú tendenciu nakláňania v zákrutách a sú zárukou maximálnej radosti z jazdy.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies