Loď so 47 migrantmi kotví neďaleko Talianska

NETKY.SK • 25 Január 2019, 12:26 • 2 min
Loď so 47 migrantmi kotví neďaleko Talianska

RÍM - Loď nemeckej mimovládnej organizácie (MVO) Sea Watch so 47 migrantmi na palube vplávala do talianskych teritoriálnych vôd, avšak nemá povolenie kotviť ani v jednom talianskom prístave. Informovala o tom v piatok agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Talianska pobrežná stráž vo svojom piatkovom vyhlásení uviedla, že Loď Sea Watch 3 kotví na mori pri pobreží východnej Sicílie neďaleko mesta Syrakúzy. Ďalej sa už nedosane pretože vplávať do prístavu jej umožnené nebolo.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Siamo pronti ad intervenire con ogni mezzo disponibile in difesa di #SeaWatch3. #United4Med

Príspevok, ktorý zdieľa Arci Porco Rosso (@arciporcorosso),

 

"Z dôvodu ochrany pred nepriaznivými poveternostnými podmienkami bolo lodi pridelené kotvisko 2,3 kilometra od prístavov Augusta a Marina di Melilli v Syrakúzach," napísala na svojej webovej stránke organizácia Sea Watch.

 

 

Taliansky minister dopravy Danilo Toninelli pre tlačovú agentúru ANSA uviedol, "že o migrantov na palube lode by sa malo postarať Holandsko, keďže loď pláva pod holandskou vlajkou."

 

"Keďže na Sea Watch vlaje holandská vlajka, a keďže, pokiaľ viem, Holanďania nič nepovedali, mali by nájsť najlepší spôsob, ako sa o tých migrantov postarať," povedal taliansky minister dopravy.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#Repost @luigi.di.maio ・・・ La nave Ong Sea Watch 3 avrà dal governo italiano supporto medico e sanitario qualora ne avesse necessità, ma la invito ancora a puntare la prua verso Marsiglia. Questa nave, come vedete in foto, batte bandiera olandese e si trova ora a pochi chilometri dalle coste italiane. Per questo ritengo opportuno convocare immediatamente l'ambasciatore olandese e chiedergli che intenzioni abbia il suo governo. Chiederanno, assieme a noi, alla #SeaWatch3 di andare a Marsiglia o li faranno sbarcare a Rotterdam? Noi siamo disposti alla massima collaborazione, ma la nostra linea sulle Ong non cambia.

Príspevok, ktorý zdieľa Movimento 5 Stelle (@movimento5stelle),

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies