FOTO Kiska: Dubovcová ukázala, že má zmysel mať verejného ochrancu práv

NETKY.SK • 23 Marec 2017, 15:51 • 2 min
FOTO Kiska: Dubovcová ukázala, že má zmysel mať verejného ochrancu práv

BRATISLAVA – Jana Dubovcová ukázala, že má zmysel mať verejného ochranu práv. Jej hlas bolo počuť a otvorila mnoho tém. Uviedol to prezident SR Andrej Kiska, ktorý dnes v Prezidentskom paláci prijal verejnú ochrankyňu práv Dubovcovú. Zároveň jej poďakoval za pôsobenie na tomto poste.

slovakia

left justify in out

„Jej hlas bolo počuť, otvorila mnoho tém. Od sociálnej ochrany detí, cez segregáciu rómskych detí v školách či zriadenie nezávislého policajného vyšetrovania. Tých tém bolo viacero. Žiaľ, nie vždy sa stretla so záujmom a pochopením politikov,“ uviedla hlava štátu.

 

Podľa Kisku by si politici mali vážiť každý jeden hlas, ktorý poukazuje na to, že niečo v našej spoločnosti sa nedeje dobre a nebrať to ako útok, ale ako konštruktívnu kritiku. Zároveň vyslovil želanie, aby v práci Dubovcovej pokračovala aj jej nástupkyňa Mária Patakyová.

 

Dubovcová uviedla, že napriek všetkému sa jej podarilo presadiť nápravu viacerých vecí, aj keď to trvalo dlhšie obdobie. „Mala som nejaké zistenia, povedzme v roku 2013 a v roku 2015 a 2016 sa niečo z toho začalo riešiť, už bez toho, že by sa to dávalo do súvislosti s verejným ochrancom práv,“ priblížila.

 

Zmeny sa podľa jej slov udiali napríklad pri vdovskom či pri stravných jednotkách pre deti, ktoré sú umiestnené v reedukačných centrách. „Policajti predsa zavádzajú kamery, včera minister povedal, že ich budú zavádzať aj do policajných oddelení, dokonca povedal, že budú riešiť aj tie kobky, čiže svojvoľnú policajnú prax,“ doplnila.

 

Jane Dubovcovej sa končí funkčné obdobie 28. marca. Vo funkcii ju vystrieda Mária Patakyová. Kandidátku koaličného Mosta-Híd zvolil parlament 8. februára.

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies