FOTO Jedinečné zábery: Takto vyzerá Wifi signál okolo nás

NETKY.SK • 23 Marec 2016, 16:00 • 2 min
FOTO Jedinečné zábery: Takto vyzerá Wifi signál okolo nás

NEWCASTLE – Väčšina ľudí si dnes nevie predstaviť život bez internetu a WiFi pripojenia na každom kroku. Vlny signálu, ktoré voľným okom nie sú viditeľné, však v skutočnosti okolo nás vytvárajú éterické úkazy.

slovakia

left justify in out

V nedávnej minulosti sa objavili animované náčrty, ako by Wifi signál mohol vyzerať, no Luisovi Hernanovi sa teraz podarilo vyvinúť stroj, ktorý mení internetové signály do žiarivých a farebných foriem na báze LED.

 

Luis Hernan zaoberajúci sa interaktívnym dizajnom z univerzity v Newcastle fotí Wifi signály pomocou Kirlianovho fotoaparátu, ktorý okrem samotných vĺn, zachytáva aj intenzitu signálu: červená farba označuje vysokú a modrá zase slabú intenzitu.

 

Hernan dlhou expozíciou cez Kirlianov fotoaparát vytvoril celú kolekciu fotografií, ktorá vizualizuje Wifi signál v bežnej domácnosti.

 

Vrcholom Kirlianovho zariadenia je mobilná aplikácia, ktorá sníma WiFi signál v okolí a výsledné informácie premení do farebnej mapy.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies