Rakúska lyžiarka Ramona Siebenhoferová ukončila aktívnu kariéru, bude z nej policajtka

NETKY.SK • 7 Máj 2023, 08:00 • 2 min
Rakúska lyžiarka Ramona Siebenhoferová ukončila aktívnu kariéru, bude z nej policajtka

VIEDEŇ - Rakúska lyžiarka Ramona Siebenhoferová v piatok ukončila vo veku 31 rokov aktívnu zjazdársku kariéru. Po novom sa chce stať policajtkou.

slovakia

left justify in out

Rakúska lyžiarka Ramona Siebenhoferová ukončila vo veku 31 rokov aktívnu zjazdársku kariéru. V polovici roka plánuje vstúpiť do služieb polície ako zamestnankyňa okresného inšpektorátu v Murau.

 

"Pre políciu bude významnou posilou," uviedol na piatkovej tlačovej konferencii vo Viedni rakúsky minister vnútra Gerhard Karner. Siebenhoferová sa lúčila so slzami v očiach, ako dôvod svojho rozhodnutia uviedla, že jej už chýba motivácia a zanietenie v profesionálnom športe. Podobné pocity mala už počas marcového finále Svetového pohára v andorrskom Soldeu. "Nedokážem sa už ďalej plne sústrediť na lyžovanie a podriadiť mu celý svoj život," povedala podľa agentúry APA.

 

Špecialistka na rýchlostné disciplíny štartovala počas kariéry na dvoch zimných olympijských hrách a štyroch svetových šampionátoch. Najbližšie k zisku medaily bola na MS 2019 a 2023, kde skončila zhodne štvrtá v alpskej kombinácii. Vo Svetovom pohári slávila dve víťazstvá v zjazde, oba dosiahla počas jedného víkendu v januári 2019 v Cortine d'Ampezzo. Na konte má dokopy sedem pódiových umiestnení v SP - všetky v kráľovskej alpskej disciplíne. V sezóne 2018/2019 obsadila v celkovom hodnotení zjazdu tretie miesto. Rakúske alpské lyžovanie tak prišlo v krátkom čase o ďalšiu dlhoročnú reprezentantku, už po finále SP sa rozlúčila s kariérou Nicole Schmidhoferová.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona