FOTO a VIDEO Dych vyrážajúce umenie: Galéria na dne mora!

NETKY.SK • 15 Február 2016, 20:35 • 2 min
FOTO a VIDEO Dych vyrážajúce umenie: Galéria na dne mora!

BRATISLAVA - Britský uznávaný sochár Jason deCaires Taylor presťahoval svoju galériu do vody.

slovakia

left justify in out

Kto by chcel vidieť jeho sochy, musí sa potopiť do 12-metrovej hĺbky!

 


Táto galéria sa nachádza na dne vôd pri pobreží Lanzarote na Kanárskych ostrovoch v Španielsku. Múzeum je unikátne  a predstavuje množstvo sôch.  Zúfalí utečenci na nafukovacom člne či turisti pozerajúci na svet cez fotoaparáty. To je len niekoľko sôch, ktoré už Taylor spustil do mora.


Múzeum ešte nie je dokončené. Svoje brány však otvára už koncom februára. Dokončené by malo byť koncom decembra 2016 a bude sa skladať z desiatich podvodných galérií. Momentálna sa pod vodou nachádza 14 sôch ku ktorým čoskoro pribudnú ďalšie. 


Sochy sú vyrábané zo špeciálneho cementu, ktorý je vhodný do morskej vody a šetrný k životnému prostrediu. Plocha, ktorú múzeum zaberie je 50m x 50m. Múzeum je vytvorené tak, aby vydržalo stovky rokov. 


Jason nie je žiadny nováčik. Je to svetoznámi umelec, ktoré podobné múzeá už vytvoril aj v mexickom Cancúne a taktiež aj pri ostrove Grenada v Karibiku. Časopis National Geographic zaradil jeho dielo medzi svojich 25 divov sveta. 


Umelec dúfa, že do tohto múzea sa nasťahujú aj pestrofarebné koraly. 

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies