FL: Pittner verí, že stihne začiatok zimnej prípravy Senice

NETKY.SK • 7 Október 2015, 13:08 • 2 min
FL: Pittner verí, že stihne začiatok zimnej prípravy Senice

SENICA - Obranca slovenského futbalového klubu FK Senica Marek Pittner naposledy nastúpil 12. augusta v Domaniži v rámci 2. kola Slovnaft Cupu, ale už na začiatku tohto duelu musel nútene striedať.

slovakia

left justify in out

Následné vyšetrenia odhalili u hráča pretrhnutý predný prekrížený väz v ľavom kolene. Osemnásťročný zadák (nar. 14. februára 1997) sa na prelome septembra a októbra podrobil úspešnej operácii.


"Teraz viem, aké je to ťažké, keď človeku chýba zdravie. Práve vtedy je dôležité neprestať," citovala oficiálna internetová stránka senického klubu slová Pittnera, ktorý ďalej poznamenal: "Prvý deň po operácii to bolo veľmi bolestivé. Najhoršia bola prvá noc, koleno bolo veľmi opuchnuté a veľmi to bolelo. Teraz už som doma a je to oveľa lepšie. Najbližšie dva týždne mi budú robiť spoločnosť barly, potom pôjdem na kontrolu, kde by mi mali vybrať stehy."


Talentovaný futbalista sa dokázal presadiť v A-tíme na kraji obrany, na druhej strane ho však pribrzdili zranenia: najskôr natrhnutie zadného stehenného svalu a neskôr spomenuté pretrhnutie prekríženého väzu v ľavom kolene. "Po troch týždňoch od operácie mám pomaly začať so zaťažovaním a rehabilitáciou. Do rúk si ma zoberú fyzioterapeuti a kondičný tréner. Ďakujem aj klubu, že sa o mňa postaral a zveril ma do rúk odborníkom. Neviem, či stihnem začiatok zimnej prípravy, ale spravím pre to všetko. Verím, že sa čoskoro vrátim späť na trávnik," uviedol rodák zo Žiaru nad Hronom Pittner, ktorý je v Senici od žiackych kategórií a s vedením klubu zo Záhoria podpísal v júni zmluvu na tri roky - do konca mája 2018.


Aj ďalší traja futbalisti FK Senica majú zdravotné problémy, podľa klubového webu však už všetci trénujú a pomaly sa zotavujú. Obranca Zoltán Kontár pauzuje pre zlomenú kostičku v priehlavku, brankár Michal Šulla sa zranil po súboji so súperovým hráčom v zápase 9. kola s Podbrezovou a útočník Jakub Kosorin hlásil zlomený malíček na nohe.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies