Fitnessy v USA ponúkajú nepretržité služby, návštevnosť v noci je do 15 percent

NETKY.SK • 19 Marec 2012, 12:31 • 2 min
Fitnessy v USA ponúkajú nepretržité služby, návštevnosť v noci je do 15 percent

Fitnessy v USA ponúkajú nepretržité služby, návštevnosť v noci je do 15 percent - Life style Ľudia trpiaci nespavosťou - tzv. nočné sovy -, lekári, zdravotné sestry a ďalšie profesie pracujúce na zmeny využívajú v USA čoraz častejšie fitness zariadenia, k

slovakia

left justify in out

img

Ľudia trpiaci nespavosťou - tzv. nočné sovy -, lekári, zdravotné sestry a ďalšie profesie pracujúce na zmeny využívajú v USA čoraz častejšie fitness zariadenia, ktoré majú otvorené 24 hodín denne, napísala dnes agentúra Reuters.
      Riaditeľ siete 24 Hour Fitness Carl Liebert povedal, že medzi polnocou a piatou hodinou rannou majú päť až 15-percentnú návštevnosť: v závislosti od miesta, kde je fitness umiestnené. "Veľa ľudí má netradičný pracovný čas a využíva, že sú kluby stále otvorené." 
      Častými nočnými návštevníkmi fitnessov sú ľudia, ktorí sa potrebujú zbaviť stresu, ľudia, ktorí nemôžu spať, fanatici pravidelného pohybu, ktorí nechcú vynechať svoje cvičenie a majú radšej, keď vo fitnesse nie je veľa ľudí.
      Počet klubov, ktoré v USA zostávajú otvorené nepretržite, stúpol podľa asociácie športových klubov IHRSA od niekoľkých stoviek pred piatimi rokmi na vyše 2000 v súčasnosti.
      Napríklad zariadenia siete Anytime Fitness navštívilo v čase medzi polnocou a treťou hodinou ráno v roku 2011 dovedna 1,2 milióna ľudí. Rok predtým ich bolo 900.000.
      Kamery vo dverách i v kluboch, vstupy na magnetické karty alebo naprogramované kľúče umožňujú, aby tieto zariadenia často fungovali - predovšetkým na vidieku - aj bez prítomnosti obslužného personálu.
      Podľa hovorkyne Americkej rady pre fitness Lip Neporentovej chodia do fitnessov ráno o šiestej profesionáli, ktorí chodia do zamestnania. Dopoludnia ich vystriedajú matky v domácnosti a v noci kreatívne typy ľudí, ktoré nemajú stabilný pracovný čas.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies