Firmy z kauzy Horné Plachtince dostali zákazu od Kaliňáka

NETKY.SK • 6 Jún 2014, 11:08 • 2 min
Firmy z kauzy Horné Plachtince dostali zákazu od Kaliňáka

BRATISLAVA - Päť firiem, ktoré figurovali v kauze Horné Plachtince je podľa denníka Hospodárske noviny späť. A majú robiť biznis so štátom. Len s jedným rozdielom - tentoraz bez Horných Plachtiniec.

slovakia

left justify in out

Práve v tejto obci mala sídliť neznáma regionálna obstarávacia agentúra. Tá pred vyše rokom vybrala pre ministerstvo vnútra pod vedením Roberta Kaliňáka (Smer-SD) päť audítorských a právnických firiem. "Plachtinčania" však tendrovali bez toho, aby uviedli, pre koho súťažia a aký balík peňazí je v hre. Keď sa kauza prevalila, ministerstvo vnútra od zmlúv odstúpilo.

 

Teraz si ministerstvo tie isté firmy podľa denníka vybralo opäť. A nepotrebovalo na to žiadnu agentúru. Sú medzi 10 spoločnosťami, s ktorými tento rok ministerstvo uzavrelo zmluvy na audítorské a právne služby.

 

Súťaž podľa denníka vyvoláva znovu pochybnosti. Štát avizoval zákazku za 130-tisíc eur. Nakoniec sú z toho rámcové zmluvy za 100 miliónov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies