Fíni prišli o Filppulu, zlomil si členok

NETKY.SK • 7 Február 2014, 19:43 • 2 min
Fíni prišli o Filppulu, zlomil si členok

TAMPA - Fíni sa veľmi strachujú aj o olympijskú účasť ich elitného centra Mikku Koiva.

slovakia

left justify in out

Fínska hokejová reprezentácia na ZOH v Soči prišla o stredného útočníka Valtteriho Filppulu. Jeho tím NHL Tampa Bay Lightning v piatok oznámil, že 29-ročný Filppula si zlomil kostičku v pravom členku a nútene bude odpočívať najmenej tri týždne. Dvadsaťgólový strelec Tampy sa zranil počas štvrtkového súboja s Torontom, ktorý Lightning prehrali na domácom ľade 1:4. Na druhý deň už kreatívny Fín chýbal na rannom tréningu. Informuje o tom server NHL.

Filppula má v zbierke bronzovú medailu zo ZOH 2010 vo Vancouvri. V pamätnom súboji o 3. miesto práve on gólom do prázdnej bránky pečatil víťazstvo Fínov nad Slovákmi 5:3. 

Fíni sa aktuálne veľmi strachujú aj o olympijskú účasť ich elitného centra Mikku Koiva. Kapitán Minnesoty nehrá pre zranenie členka od 4. januára 2014 a zatiaľ nepadla definitíva, či odletí do Soči alebo nie. Tréner Erkka Westerlund namiesto Filppulu zrejme povolá jedného z dvojice náhradníkov Sean Bergenheim (Florida Panthers) - Jarkko Immonen (Torpedo Nižnij Novgorod). A možno bude musieť siahnuť aj po druhom náhradníkovi v prípade, že M. Koivu sa definitívne ocitne mimo hry. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies