Riaditelia stredných škôl do štvrtka rozhodnú o termíne druhého kola prijímacích skúšok

NETKY.SK • 4 Jún 2019, 16:10 • 2 min
Riaditelia stredných škôl do štvrtka rozhodnú o termíne druhého kola prijímacích skúšok

BRATISLAVA - Riaditelia stredných škôl do štvrtka rozhodnú, či na ich škole bude druhé kolo prijímacích skúšok pre školský rok 2019/2020.

slovakia

left justify in out

Samotné prijímacie skúšky potom budú 18. júna. Informoval odbor komunikácie rezortu školstva, toto druhé kolo je určené na naplnenie počtu miest pre žiakov, ktorých možno prijať do tried prvého ročníka.

Ministerstvo školstva ďalej konštatuje, že stredné školy zvyčajne zverejňujú rozhodnutie o vypísaní druhého kola prijímacích skúšok spolu s ďalšími organizačnými informáciami na svojich internetových stránkach.

 

img

 

V tomto prípade si každá škola určuje termín podávania prihlášok sama. V minulom roku nahlásili stredné školy pre druhé kolo prijímacieho konania viac ako 9 800 voľných miest v štvorročnom a vyše sto v osemročnom štúdiu. Podrobné informácie o ponuke stredných škôl sú na stránke Školských výpočtových stredísk https://www.svs.edu.sk/prehlady.aspx.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona