Fíni idú do Minska so siedmimi medailistami zo Soči

NETKY.SK • 5 Máj 2014, 11:26 • 2 min
Fíni idú do Minska so siedmimi medailistami zo Soči

HELSINKI - Len s dvoma posilami zo zámorskej NHL sa predstavia na majstrovstvách sveta hokejisti Fínska. Posilami tímu sú brankár Pekka Rinne z Nashvillu a útočník Olli Jokinen z Winnipegu.

slovakia

left justify in out

V tíme je celkovo sedem hráčov, ktorí sa tešili pred necelými troma mesiacmi zo zisku bronzových medailí na zimných olympijských hrách v Soči. V Rusku hrali Jori Lehterä z Novosibirska, Petri Kontiola z Čeľabinska, Leo Komarov z Dinama Moskva, Juhamatti Aaltonen z Kärpätu Oulu, Jarkko Immonen a Juuso Hietanen z Nižného Novgorodu. Trio Aaltonen, Immonen a Komarov sa tešilo zo zlata v Bratislave 2011.

 

Jokinena čaká už jedenásty štart na majstrovstvách sveta. Fíni budú hrať na svetovom šampionáte v B-skupine, začnú s Lotyšmi v sobotu, okrem hráčov pobaltského tímu ich v Minsku v základnej časti čakajú aj Rusi, Nemci, Bielorusi, Švajčiari, Američania a Kazachovia. 


Nominácia Fínska na MS 2014: 
Brankári: Juuse Saros (Hämeenlinna), Mikko Koskinen (Novosibirsk, Rus./KHL), Pekka Rinne (Nashville, USA/NHL) 
Obrancovia: Jere Karalahti (Jokerit Helsinki), Tommi Kivistö (Ilves Tampere), Oskari Korpikari (Pelicans Lahti), Jyri Marttinen (Ässät Pori), Atte Ohtamaa (Kärpät Oulu), Juuso Hietanen (Nižnij Novgorod, Rus./KHL), Ville Lajunen (Färjestad, Švéd.), Tuukka Mäntylä (Novokuzneck, Rus./KHL) 
Útočníci: Tommi Huhtala, Tomi Sallinen (obaja Blues Espoo), Juhamatti Aaltonen (Kärpät Oulu), Pekka Jormakka (Tappara Tampere), Iiro Pakarinen (IFK Helsinki), Jarkko Immonen (Nižnij Novgorod, Rus./KHL), Olli Jokinen (Winnipeg, Kan./NHL), Leo Komarov (Dinamo Moskva, Rus./KHL), Petri Kontiola (Čeľabinsk, Rus./KHL), Jori Lehterä (Novosibirsk, Rus./KHL), Jere Sallinen (Örebro, Švéd.), Miikka Salomäki (Milwaukee, USA/AHL), Veli-Matti Savinainen (Chanty-Mansijsk, Rus./KHL), Petteri Wirtanen (Doneck, Ukr./KHL) 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies